Gå videre til innhold

Emner: Mat, drikke

  • Søk studentbolig nå!

    Har du planer om å studere til høsten? Husk om fire måneder er vår blitt til høst og russen har blitt til studenter. Fungerende boligdirektør i SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus), Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull: Søk studentbolig nå.

  • ​ Lytter til studenter med glutenallergi

    De senere årene har det vært økt oppmerksomhet rundt plager fra gluten, enten det er cøliaki eller andre former for glutenintoleranse. Flere ønsker glutenfritt enn for bare et par år siden. Vi i SiO Mat og Drikke lytter og lærer. for å finne ut hvordan vi i kantinesegmentet på universitet og høyskolene i Oslo og Akershus kan møte behovet.

  • Vil inspirere studenter til mindre matsvinn

    Matvetts Anne-Marie Schrøder og KUTT-kokk Even Rosted inviterer studenter til å lære mer om matkasting på KUTT Gourmet på Blindern den 18. april. KUTT matsvinn er en inspirasjonssamtale mellom Matvetts Anne Marie Schrøder og KUTT-kokk Even Rosted i SiO. Samtalen ledes av Magnar Alain Hauge i SiO og er ment å gi studenter tips og råd slik at de kan spare miljø og penger gjennom å kaste mindre mat.

  • Kutter mastvinn med KUTT Gourmet

    Blogginnlegg skrevet at Even Rosted, en av to KUTT-kokker, KUTT Gourmet, Blindern. Han forteller om eventet den 18. april der studenter kan lære mer om å spare penger og miljø gjennom å kutte matsvinnet. Oppskrift fra KUTT Gourmet, Blindern. Han skriver om utfordringene studenter kan ha når det kommer til matkasting og gir tips og råd for å unngå matsvinn.

  • SiO Mat og Drikke forbedrer vegetar- og vegantilbudet

    SiO Mat og Drikke har lenge tilbudt vegetarmåltider og vegan-alternativer til studenter og ansatte som spiser hos oss. Det er ikke bare pop up-konseptet Blindern Vegetariske som tilbyr kreative retter for vegetarianere. De store spisestedene våre serverer vegetarrett hver eneste dag og vi etterstreber alltid å ha et vegetarisk alternativ tilgjengelig.

  • 86 millioner i overskudd til studentvelferd

    SiO setter av 86 millioner til bedre studentliv etter et årsresultat på 131 millioner kroner i 2017. Overskuddet skal komme studentene til gode gjennom et nytt fond for å styrke Oslo som studentby og avsetning til å vedlikeholde og oppgradere eldre og slitte studentboliger.

  • Cookie-baking for påskestemning - og mot hjemlengsel

    ​Å bryte brød og dele et måltid skaper nærhet mellom mennesker. Det eneste som kanskje skaper enda mer stemning og fellesskap, er det å lage maten sammen også. Onsdag 14. mars fra 14- 17 inviterer vi på ny studentene til å bake hjemmebakt med oss. Slik håper vi at denne ettermiddagen på Deiglig Bakeri kan skape litt hjemlig hygge og påskestemning som et avbrekk fra lesesalen

  • Skal du skrive om Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT 2018)?

    Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) er Norges største studenthelse-undersøkelse og har vært med å sette studenthelse på det politiske kartet. SHoT har blant annet avdekket at en av fem studenter sliter med alvorlige psykiske symptomplager, og at en av seks studenter er sosialt eller emosjonelt ensomme. Nettsiden studenthelse.no har eksisterende data fra SHoT 2014 og 2010.

  • Ny hovedstyreleder i SiO

    Vetle Bo Saga er ny hovedstyreleder i SiO. Han tar over etter Gabrielle Legrand Gjerdset. Studentene Kaja Elisabeth de Ru, Audun Foyn og Jonas Danielsen Virtanen går også inn i hovedstyret. Vetle Bo Saga (26) er masterstudent i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han var nestleder i Hovedstyret i 2017 og har også bakgrunn som politisk rådgiver i Velferdstinget.

  • Byr på eksamenslesepause med gratis pepperkakebaking

    SiO inviterer studenter til gratis pepperkakebaking på campusbakeriet Deiglig den 30. november. Hva: Gratis pepperkakebaking for studenter Hvor: Deiglig Bakeri, Frederikkebygningen, Blindern. Når: Torsdag 30. nov. kl. 14-17 Hvordan: Ta plass vedlangbordet. Du får pepperkakedeig og kjevle og kan stikke ut og pynte pepperkaker Vi steker pepperkakene fortløpende. Vi tar forbehold om kø.

  • SiO tar matsvinn-suksessen videre

    SiO åpner sin andre KUTT Gourmet denne høsten. Nå er bordet dekket for at også HiOA-studentene kan ta grønne lunsjvalg. KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsjkonsept, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet. KUTT Gourmet serverer et begrenset antall porsjoner hver dag. Prisen varierer mellom 40 og 70 kroner.

  • Ny i Oslo – Finn ditt Oslo! (Studentslippet 2017)

    I disse dager strømmer over 18 000 nye studenter til Oslo. Campusundersøkelsen fra 2016 viser at de nye studentene liker storbyen, men også at det tar tid å bli kjent med Oslo. Dette er bakgrunnen for Studentslippet lørdag 19. august. Nå får nye studenter råd fra de erfarne studentene om hvordan finne sitt Oslo under Studentslippet – og resten av studieåret.

  • Boost for eksamenspodcast

    22 000 nedlastninger av eksamensråd bekrefter at podcast er en god måte å treffe studentene på. Eksamensboost er podcast der SiO samler eksperter med tips og råd for et bedre studentliv.
    - Denne gangen er det studenter og tidligere studenter som forteller sine unike historier og gi sine råd, fra student til student. Dessuten har vi eksperter fra SiO til å snakke om helse, trening og stressmestr

  • Vil du skrive om KUTT Gourmet?

    KUTT Gourmet er et kafé-konsept på Blindern i Oslo der matoverskudd blir til gourmetlunsj av ingredienser som nærmer seg «best-før»-dato. Dette er mat som ellers ville blitt kastet. KUTT Gourmet reduserer matkasting og gir samtidig studentene et bærekraftig valg. KUTT Gourmet drives av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, SiO.

  • Podkast og Snap for å roe eksamensnervene

    Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) bruker podkasten Eksamensboost for å roe eksamensnervene. Studentene kan laste ned 25 ulike podkast om stress, kosthold, trening, kaoskontroll, motivasjon og en rekke andre tema. SiO ser at podkast og Snap er svært populært hos studentene. De tre mest populære podkastene handler om selvdisiplin, søvn og kosthold.

  • Studentene tar samfunnsansvar på KUTT Gourmet

    KUTT Gourmet er et kafé-konsept der det lages gourmetlunsj av ingredienser som nærmer seg «best-før»-dato. Dette er overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Målet er å redusere matkasting og samtidig tilby studentene et bærekraftig matvalg. Gjennom KUTT Gourmet setter vi fokus på at matkasting ikke løses i forbrukerleddet alene, men at hele verdikjeden må samarbeide.