Gå videre til innhold
Clara Bergene, UiO, Gabrielle L. Gjerdset, SiO, Brede, Fadderullan/BI, og Olivier, HiOA ønsker studentene velkommen til Studentslippet.
Clara Bergene, UiO, Gabrielle L. Gjerdset, SiO, Brede, Fadderullan/BI, og Olivier, HiOA ønsker studentene velkommen til Studentslippet.

Nyhet -

Ny i Oslo – Finn ditt Oslo! (Studentslippet 2017)

I disse dager strømmer over 18 000 nye studenter til Oslo. Campusundersøkelsen fra 2016 viser at de nye studentene liker storbyen, men også at det tar tid å bli kjent med Oslo. Dette er bakgrunnen for Studentslippet lørdag 19. august. 

Nå får nye studenter råd fra de erfarne studentene om hvordan finne sitt Oslo under Studentslippet – og resten av studieåret.

- Funn fra Campusundersøkelsen viser at studentene er mer fornøyd med Oslo som storby enn som studentby. Det er riktig at det kan ta tid å bli kjent med Oslo. Derfor blir det ekstra viktig å delta på Studentslippet. Byen byr på seg selv, midt i semesterstart og på tvers av lærestedene. Slike arrangement under fadderukene er en god start på studiene, mener Brede Rimer Bjerke, leder av Fadderullan på BI.

- Å skape studiemiljø er mye opp til studentene selv. Arrangementet Studentslippet er gratis, åpent for alle nye studenter og midt i blinken for å bli kjent med medstudentene og byen! Dra med deg en fra studiet eller Faddergruppa di og finn ut av Oslo sammen, sier Clara Bergene, faddersjefsekretær ved UiO.

- Vi vet fra Campusundersøkelsen at mange studenter jobber med pensum hjemme og er lite på Campus. Da blir det ekstra viktig å ta kontakt med nye medstudenter og de som sitter ved siden av deg på informasjonsmøter eller forelesningene. Be dem med på Studentslippet! Sjansen er stor for at de har like lyst til å bli kjent med noen som det du har, sier Olivier Mukuta, studentmedarbeider ved HiOA.

- Studentslippet er en unik mulighet til å finne ditt Oslo. Studentslippet er et samarbeid mellom lærestedene, kommunen og SiO. Vi håper at flest mulig studenter vil benytte dagen til å besøke Oslos kulturattraksjoner, delta på aktiviteter og utforske byen, slik at de finner sitt Oslo, sier Gabrielle L. Gjerdset, student og styreleder for SiO.


Fakta om Studentslippet

 • Studentslippet er et felles studiestartsarrangement for alle byens nye studenter, og arrangeres lørdag 19. august fra kl. 11 i St. Olavsgate 32.
 • Studentslippet er en «bli-kjent-med-byen-dag» hvor norske og internasjonale studenter får armbånd som gir tilgang til å besøke byens kulturattraksjoner og delta på ulike aktiviteter
 • Arrangementet er samarbeid mellom UiO, BI, HiOA, SiO og Oslo kommune.
 • Campusundersøkelsen fra 2016 er en del av bakgrunnen for initiativet til det felles studiestartarrangementet Studentslippet, som ble arrangert første gang i 2016.

Finn ditt Oslo: Her er rådene fra studentene!

 • Husk at alle er like nye og usikre som deg, noen må ta det første steget. Da kan det like gjerne være deg.
 • Bli kjent med Oslo. Bruk sykkelen, gå rundt og test kollektivtilbudet. Da forstår du hvordan byen henger sammen. Ta 20-bussen eller 37-bussen fra holdeplass til holdeplass. Det koster bare en Ruter-billett.
 • Snakk med folk! Det kan være så enkelt at du snakker med de som sitter ved siden av deg på forelesningene. Sjansen er stor for at de har like lyst til å bli kjent med noen som det du har.
 • Bruk kulturtilbudet. Det kan være billigere enn du tror. Mange institusjoner operer med studentrabatt eller ungdomskort. Husk å inviter med en du ikke kjenner så godt. Den som våger, finner nye venner.
 • Bli med i en studentforening eller et idrettslag! Her møter du mennesker som har samme interesser som deg, og det er organiserte og jevnlige møteplasser. I løpet av høsten arrangeres foreningsdager på BI, HiOA og UiO. Sørg for å få med deg foreningsdagene.
 • Organiser en kollokviegruppe sammen med dem du har flere fag med. Ha faste møtetider, og spis lunsj sammen.
 • Be noen du ikke kjenner på en kaffe.
 • Fortsett å møte faddergruppen din også etter fadderuken. Vær den som tar ansvar og inviterer til en aktivitet.
 • Bruk campus også utenfor forelesningene, da blir du fort kjent med de andre som er mye på campus. Vær på lesesalen, spis lunsj, tren og gå på pub på campus.
 • I Oslo arrangeres det quiz nesten hver dag, ikke minst i regi av studentkjellerne. Sett sammen et lag og dra regelmessig på quiz.

Nøkkelfunn fra Campusundersøkelsen 2016:

 • Studentene er mer fornøyde med Oslo som by, enn som studentby.
 • Få studenter bruker Oslos rike kulturtilbud hyppig.
 • 6 av 10 studenter deltar ikke på sosiale arrangementer på campus.
 • Hele 8 av 10 studenter jobber med pensum hjemme.
 • Studentenes venner består hovedsakelig av personer fra før studietiden.
 • 6 av 10 studenter bruker marka.
 • Bostedsanalysen viser at studentene i større grad enn den øvrige befolkningen bor nært studiestedet og sosialt liv.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Gunn Kirsti Løkka

Gunn Kirsti Løkka

Boligdirektør SiO Bolig 916 24 194

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge