Gå videre til innhold
KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)
KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)

Pressemelding -

Studentene tar samfunnsansvar på KUTT Gourmet

- Sammen med studentene på Blindern har vi spart samfunnet for godt over 13 tonn* matavfall gjennom konseptet KUTT Gourmet. Det handler om å bruke overskuddsmat på en god måte, sier Per Christensen, direktør i SiO Mat og Drikke, som er en del av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsj-konsept på Blindern, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet.

- Tankene fra Trippel-prosjektet, sammen med Matvett, Kompass & Co, samt Scandinavian Design Group (SDG), er grunnlaget for suksessen. Vi vet at unge under 25 år er den gruppen som kaster mest mat og mange studenter bor alene, som er en ekstra utfordring når det gjelder matkasting. Samtidig vil unge gjerne ta grønne valg, og gjennom KUTT Gourmet tilrettelegger vi for det, sier Per Christensen i SiO.

KUTT Gourmet begynte som et samarbeid mellom SiO Mat og Drikke, Matvett og Kompass & Co

- KUTT Gourmet er et bevisstgjøringsprosjekt både overfor studentene og internt for oss i SiO. Vi vil at bærekraft dessuten skal være lønnsomt, slik at vi kan få KUTT Gourmet til å gå rundt, men med så lave priser at det er attraktivt for studentene, sier Per Christensen.

Fakta om KUTT Gourmet

  • Matkasting koster samfunnet store summer i året. Ved å bruke ingredienser som er nær, men ikke over, «best før»-dato, og lage mat av det, bidrar KUTT Gourmet til bærekraft.
  • Målet er å sette fokus på matkasting som et samfunnsproblem og bli mer bevisst på hvordan man kan unngå å kaste mat.
  • Bakgrunnen er prosjektet «Trippel», initiert av Scandinavian Design Group.
  • KUTT Gourmet på Blindern har spart over 13 tonn mat etter tre semester med KUTT Gourmet (per. desember 2016).

Emner

Regions


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 65 000 studenter ved 25 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 500 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

Pizza med melormer er servert! Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat.

Serverer studentene insektpizza

SiO Mat og Drikke inviterer studentene til å prøve pizza med melormer eller sirisser under Halloween. Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat. Jordas matressurser blir knappere i fremtiden, og vi må finne nye næringskilder. Insekter er proteinrike og gir lav miljøbelastning. Halloween er en fin anledning til å tenke litt nytt rundt mat.

Møt opp på KUTT matsvinn 22. november kl 13:15-14 og få inspirasjon til hvordan du kan kaste mindre mat, spise godt og spare penger.

Matvett og SiO inviterer Oslostudentene til inspirasjonskurs for å kutte matsvinnet

Matvetts Anne-Marie Schrøder og SiOs Even Rosted og Sverre Solhaug Gulliksen inviterer studenter til å minikurs for å redusere matkasting. Arrangementet holdes på KUTT Gourmet på Blindern torsdag 22. november kl 13:15-14, og ledes av Magnar Alain Hauge i SiO. Her blir det inspirasjon, tips og råd slik at du som er student kan spare miljøet og kutte matbudsjettet ved å kaste mindre mat.

Steffen H. Greff er direktør for SiO Mat og Drikke. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

​ Lytter til studenter med glutenallergi

De senere årene har det vært økt oppmerksomhet rundt plager fra gluten, enten det er cøliaki eller andre former for glutenintoleranse. Flere ønsker glutenfritt enn for bare et par år siden. Vi i SiO Mat og Drikke lytter og lærer. for å finne ut hvordan vi i kantinesegmentet på universitet og høyskolene i Oslo og Akershus kan møte behovet.

Relaterte events

La deg inspirere til mindre matsvinn og fyldigere lommebok. Kom på minikurs torsdag 22.11. hos KUTT Gourmet.

KUTT matsvinn - Tips og inspirasjon til å spare miljøet og penger

Dato 22. november 2018 13:15 – 14:00

Sted KUTT Gourmet, Frederikkehuset, UiO, Blindern

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge