Gå videre til innhold
KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)
KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)

Pressemelding -

Studentene tar samfunnsansvar på KUTT Gourmet

- Sammen med studentene på Blindern har vi spart samfunnet for godt over 13 tonn* matavfall gjennom konseptet KUTT Gourmet. Det handler om å bruke overskuddsmat på en god måte, sier Per Christensen, direktør i SiO Mat og Drikke, som er en del av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsj-konsept på Blindern, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet.

- Tankene fra Trippel-prosjektet, sammen med Matvett, Kompass & Co, samt Scandinavian Design Group (SDG), er grunnlaget for suksessen. Vi vet at unge under 25 år er den gruppen som kaster mest mat og mange studenter bor alene, som er en ekstra utfordring når det gjelder matkasting. Samtidig vil unge gjerne ta grønne valg, og gjennom KUTT Gourmet tilrettelegger vi for det, sier Per Christensen i SiO.

KUTT Gourmet begynte som et samarbeid mellom SiO Mat og Drikke, Matvett og Kompass & Co

- KUTT Gourmet er et bevisstgjøringsprosjekt både overfor studentene og internt for oss i SiO. Vi vil at bærekraft dessuten skal være lønnsomt, slik at vi kan få KUTT Gourmet til å gå rundt, men med så lave priser at det er attraktivt for studentene, sier Per Christensen.

Fakta om KUTT Gourmet

  • Matkasting koster samfunnet store summer i året. Ved å bruke ingredienser som er nær, men ikke over, «best før»-dato, og lage mat av det, bidrar KUTT Gourmet til bærekraft.
  • Målet er å sette fokus på matkasting som et samfunnsproblem og bli mer bevisst på hvordan man kan unngå å kaste mat.
  • Bakgrunnen er prosjektet «Trippel», initiert av Scandinavian Design Group.
  • KUTT Gourmet på Blindern har spart over 13 tonn mat etter tre semester med KUTT Gourmet (per. desember 2016).

Emner

Regions


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 65 000 studenter ved 25 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 500 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Pressekontakt

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge