Gå videre til innhold
Pizza med melormer er servert! Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat.
Pizza med melormer er servert! Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat.

Nyhet -

Serverer studentene insektpizza

SiO Mat og Drikke inviterer studentene til å prøve pizza med melormer eller sirisser under Halloween. Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat.

Under Halloween kan studenter og andre interesserte teste en helt ny pizzatopping på campusbakeriene Deiglig Frederikke og Deiglig Fyrhuset. Pizza med stekte melormer og sirisser står på menyen, og det er også lov å be om insekttopping på foccaciaen om du foretrekker det, så langt insektene rekker.

I samme periode har SiO også sjokolade med sirisser til salgs for kr 10 pr stk. på kaffebarene på de ulike campusene i Oslo, samt på Deiglig-bakeriene.

- Vi syns Halloween er en fin anledning til å introdusere spiselige småkryp for studentene, sier Steffen H. Greff, direktør for SiO Mat og Drikke. - Det er lov å grøsse litt. Samtidig er det en fin anledning til å minne om at vi må tenke nytt rundt mat.

Proteiner som knaser i munnen
Gresshopper, melormer og andre insekter er næringsrik og sunn mat, med mye fett, proteiner, vitaminer, fiber og mineraler, ifølge FNs landbruksrapport fra 2013.

- Det smaker ikke så mye, men knaser i munnen, smiler Greff. – Det å spise insekter kan virke litt frastøtende fordi det er uvant, men husk på at det i en god del land er en naturlig del av kostholdet.

Mat med lav miljøbelastning
På grunn av befolkningsveksten på jorda blir ressursene knappere, og vi må se etter alternative næringskilder til kjøtt og fisk i fremtiden. Insekter fins det mange av, de formerer seg fort og gir lav belastning på miljøet.

- Studenter er opptatt av miljø og nye mattrender, og vi håper de tar godt imot insektpizzaene, sier Greff.

Så får tiden vise om insekter vil bli en del av fremtidens studentmat. I denne omgang serveres insektene kun i Halloweenperioden.

Fakta

  • Mandag 29. til onsdag 31. oktober serverer SiO Mat og Drikke insektpizza til Oslostudentene på campusbakeriene Deiglig Frederikke kl 15-18 og på Deiglig Fyrhuset kl 11-17.30.
  • Studentene kan velge mellom Søt pizza med sirisser, bakt gresskar og mørk sjokolade eller Halloweenpizza med stekt melorm, søtpotet og revet ost.
  • Studentene kan også kjøpe sjokoladeplate med sirisser på SiOs 7 kaffebarer, på Deiglig Frederikke og på Deiglig Fyrhuset i samme periode.
  • SiO Mat og Drikke har 40 serveringssteder for studenter i Oslo og Akershus.
  • SiO Mat og Drikke ønsker å bidra til grønt og bærekraftig studentliv blant annet ved å redusere matkasting, drive bevisstgjøring om matsvinn og samtidig tilby studentene et grønt matvalg på campus.
  • Det er FNs Food and Agriculture Organizationsom står bak rapporten fra 2013 som anbefaler økt konsum av insekter i kostholdet. FN-rapporten anbefaler insekter som proteinkilde fordi de er næringsrike og sunne, og fordi oppdretten er skånsom mot miljøet. 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)

Studentene tar samfunnsansvar på KUTT Gourmet

KUTT Gourmet er et kafé-konsept der det lages gourmetlunsj av ingredienser som nærmer seg «best-før»-dato. Dette er overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Målet er å redusere matkasting og samtidig tilby studentene et bærekraftig matvalg. Gjennom KUTT Gourmet setter vi fokus på at matkasting ikke løses i forbrukerleddet alene, men at hele verdikjeden må samarbeide.

Møt opp på KUTT matsvinn 22. november kl 13:15-14 og få inspirasjon til hvordan du kan kaste mindre mat, spise godt og spare penger.

Matvett og SiO inviterer Oslostudentene til inspirasjonskurs for å kutte matsvinnet

Matvetts Anne-Marie Schrøder og SiOs Even Rosted og Sverre Solhaug Gulliksen inviterer studenter til å minikurs for å redusere matkasting. Arrangementet holdes på KUTT Gourmet på Blindern torsdag 22. november kl 13:15-14, og ledes av Magnar Alain Hauge i SiO. Her blir det inspirasjon, tips og råd slik at du som er student kan spare miljøet og kutte matbudsjettet ved å kaste mindre mat.

Even Rosted er KUTT-kokk på KUTT Gourmet, Blindern og kommer med tips til studentene for å unngå matkasting. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Kutter mastvinn med KUTT Gourmet

Blogginnlegg skrevet at Even Rosted, en av to KUTT-kokker, KUTT Gourmet, Blindern. Han forteller om eventet den 18. april der studenter kan lære mer om å spare penger og miljø gjennom å kutte matsvinnet. Oppskrift fra KUTT Gourmet, Blindern. Han skriver om utfordringene studenter kan ha når det kommer til matkasting og gir tips og råd for å unngå matsvinn.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge