Gå videre til innhold
Steffen H. Greff, direktør i SiO Mat og Drikke åpner ny KUTT Gourmet på Høysskolen i Oslo og Akershus. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).
Steffen H. Greff, direktør i SiO Mat og Drikke åpner ny KUTT Gourmet på Høysskolen i Oslo og Akershus. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).

Nyhet -

SiO tar matsvinn-suksessen videre

SiO åpner sin andre KUTT Gourmet denne høsten. Nå er bordet dekket for at også HiOA-studentene kan ta grønne lunsjvalg. KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsjkonsept, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet. KUTT Gourmet serverer et begrenset antall porsjoner hver dag. Prisen varierer mellom 40 og 70 kroner, avhengig av tilgjengelige råvarer. Til i høst har tilbudet bare eksistert på Blindern.

- Det er en merkedag når vi kan etterkomme studentenes ønsker og åpner en ny KUTT Gourmet på HiOA. Vi gleder oss til å møte studentene her med en gourmetlunsj laget av ingredienser som ellers ville blitt kastet. Ingrediensene kommer til oss av forskjellige årsaker, som at produktet nærmer seg siste forbruksdato, at emballasjen er feil for sesongen, feilmerking, slik KUTT-tankegangen er, sier Steffen H. Greff, direktør for SiO Mat og Drikke.

Bærekraftig lunsj
Maten kommer fra SiOs leverandører, dette er ofte små kvanta med overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. KUTT Gourmet baserer seg på en felles tankegang om at alle ledd i kjeden, fra bonde til butikk til forbruker, kan bidra til mindre matkasting. SiO jobber aktivt for å redusere matsvinn ved sine spisesteder.

- Det er mye SiO kan gjøre for å redusere matsvinn. Det er også mye studentene som enkelt-forbrukere kan gjøre, bare man vet hvordan. SiO vil legge til rette for at studentene på HiOA gjennom KUTT Gourmet HiOA lettvint skal kunne ta grønne valg. Det handler om å bruke overskuddsmat på en god måte, sier Greff.

Verdien av overskuddsmat

På menyen står dessuten bevisstgjøring om matkasting. KUTT Gourmet viser verdien av overskuddsmat ved å legge til rette for gode spiseopplevelser fro studentene og de ansatt.

- Når man selv kan smake hvor god mat som kan lages av overskuddsmat, tror jeg mange vil oppleve spisekonseptet som både grønt, godt og bærekraftig. Vi inviterer studenter og ansatte til å være med å oppleve verdien av overskuddsmat og samtidig redusere matsvinnet ytterligere, sier Steffen H. Greff, direktør for SiO Mat og Drikke.

Tall fra Matvett og Østfoldforskning viser at unge under 25 år er den gruppen som kaster mest mat. For studenter som ofte bor alene, som er matsvinn en ekstra utfordring.

Fakta i saken:

  • SiO Mat og Drikke åpnet i høst ny KUTT Gourmet på HiOA, i Pilestredet 32.
  • KUTT Gourmet HiOA åpnet i september 2017 og har åpningstider fra tirsdag til fredag kl. 11.30-12.30 eller til det er tomt.
  • Matkasting koster samfunnet store summer i året. Målet med KUTT Gourmet er blant annet å sette fokus på matkasting som et samfunnsproblem og bli mer bevisst på hvordan man kan unngå å kaste mat.
  • SiO startet lunsjkonseptet KUTT Gourmet på Blindern våren 2015 og har vært en stor suksess.
  • SiO Mat og Drikke er en del av KUTTMatsvinn2020, som er en avtale med mål om å redusere 20 prosent matsvinn innen 2020.
  • Konseptet ble utviklet i samarbeid med Kompass & Co, Matvett og SDG gjennom Trippelprosjektet.

Emner

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge