Gå videre til innhold
KUTT Gourmet er et populært mattilbud der matoverskudd gjøres om til gourmetlunsj. (Foto: Hanne E. Holst / SiO)
KUTT Gourmet er et populært mattilbud der matoverskudd gjøres om til gourmetlunsj. (Foto: Hanne E. Holst / SiO)

Nyhet -

Vil du skrive om KUTT Gourmet?

Serverer overskuddsmat til studentene

Hva er KUTT Gourmet?

KUTT Gourmet er et kafé-konsept på Blindern i Oslo. Her lages en gourmetlunsj av ingredienser som nærmer seg «best-før»-dato. Dette er overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Målet er å redusere matkasting og samtidig tilby studentene et bærekraftig matvalg. KUTT Gourmet drives av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus

KUTT Gourmet ble til etter TRIPPEL, et samfunnsinnovasjonsprosjekt initiert av Scandinavian Design Group (SDG) høsten 2014. Målet med TRIPPEL var å bidra til redusert matsvinn i verdikjeden og bevisstgjøring om matkasting. Trippel handler blant annet om å gjøre samfunnsansvar lønnsomt.

KUTT Gourmet som konsept ble utviklet i et samarbeid med Kompass & Co, som gir ungdom verdifull arbeidserfaring gjennom sosialt entreprenørskap og Matvett, som bidrar med forskning om matkasting og bevisstgjøring rundt samfunnsutfordringen med matkasting.


Bevisstgjøring om matkasting

KUTT Gourmet begynte som en pop-up-kafe på Blindern. Etter gode tilbakemeldinger fra studentene, har konseptet blitt til en fast kafe på Blindern.

Gjennom KUTT Gourmet ønsker man økt oppmerksomhet om hvordan man kan ta ansvar for egen matkasting, samtidig som vi setter fokus på at matkasting ikke kan løses av forbrukerleddet alene, men at hele verdikjeden må samarbeide.

Fakta:

  • KUTT Gourmet er et kafé-konsept på Blindern i Oslo.
  • Ingrediensene som brukes er nær, men ikke over, «best før»-dato. Målet er å kaste mindre mat og gi studentene en mulighet til et rimelig og godt måltid.
  • KUTT Gourmet er åpent tirsdag til fredag kl. 12-14. Det serveres 200 porsjonene og kafeen er holder åpent til alle porsjonene er solgt ut.
  • Partnere i KUTT Gourmet er Matvett, Kompass & Co, SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) og Scandinavian Design Group (SDG).


Er du journalist eller blogger og vil lage sak om KUTT Gourmet?

Kontakt Unni Irmelin Kvam, pressekontakt, SiO, tlf.: 95 17 26 72 for avtale.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

Steffen H. Greff, direktør i SiO Mat og Drikke åpner ny KUTT Gourmet på Høysskolen i Oslo og Akershus. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).

SiO tar matsvinn-suksessen videre

SiO åpner sin andre KUTT Gourmet denne høsten. Nå er bordet dekket for at også HiOA-studentene kan ta grønne lunsjvalg. KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsjkonsept, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet. KUTT Gourmet serverer et begrenset antall porsjoner hver dag. Prisen varierer mellom 40 og 70 kroner.

Anne Marie Schrøder, Matvett og Even Rosted, KUTT-kokk på KUTT Gourmet, Blindern, inviterer til  inspirasjonsforedrag for å unngå matkasting. (Foto: Hanne E. Holst / SiO)

Vil inspirere studenter til mindre matsvinn

Matvetts Anne-Marie Schrøder og KUTT-kokk Even Rosted inviterer studenter til å lære mer om matkasting på KUTT Gourmet på Blindern den 18. april. KUTT matsvinn er en inspirasjonssamtale mellom Matvetts Anne Marie Schrøder og KUTT-kokk Even Rosted i SiO. Samtalen ledes av Magnar Alain Hauge i SiO og er ment å gi studenter tips og råd slik at de kan spare miljø og penger gjennom å kaste mindre mat.

Even Rosted er KUTT-kokk på KUTT Gourmet, Blindern og kommer med tips til studentene for å unngå matkasting. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Kutter mastvinn med KUTT Gourmet

Blogginnlegg skrevet at Even Rosted, en av to KUTT-kokker, KUTT Gourmet, Blindern. Han forteller om eventet den 18. april der studenter kan lære mer om å spare penger og miljø gjennom å kutte matsvinnet. Oppskrift fra KUTT Gourmet, Blindern. Han skriver om utfordringene studenter kan ha når det kommer til matkasting og gir tips og råd for å unngå matsvinn.

Steffen H. Greff er direktør for SiO Mat og Drikke. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

​ Lytter til studenter med glutenallergi

De senere årene har det vært økt oppmerksomhet rundt plager fra gluten, enten det er cøliaki eller andre former for glutenintoleranse. Flere ønsker glutenfritt enn for bare et par år siden. Vi i SiO Mat og Drikke lytter og lærer. for å finne ut hvordan vi i kantinesegmentet på universitet og høyskolene i Oslo og Akershus kan møte behovet.

Steffen H. Greff, direktør i SiO Mat og Drikke har fått vegan- og vegetarråd fra studentene. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).

SiO Mat og Drikke forbedrer vegetar- og vegantilbudet

SiO Mat og Drikke har lenge tilbudt vegetarmåltider og vegan-alternativer til studenter og ansatte som spiser hos oss. Det er ikke bare pop up-konseptet Blindern Vegetariske som tilbyr kreative retter for vegetarianere. De store spisestedene våre serverer vegetarrett hver eneste dag og vi etterstreber alltid å ha et vegetarisk alternativ tilgjengelig.

Relaterte events

KUTT matsvinn -Tips og inspirasjon til å spare miljøet og penger (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

​KUTT matsvinn - Tips og inspirasjon til å spare miljøet og penger

Dato 18. april 2018 13:15 – 14:00

Sted Sted: KUTT Gourmet, Frederikkehuset, UiO, Blindern

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge