Gå videre til innhold
Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull: Søk studentbolig nå. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)
Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull: Søk studentbolig nå. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Nyhet -

Søk studentbolig nå!

Har du planer om å studere til høsten? Husk at om fire måneder er vår blitt til høst og russen har blitt til studenter. 

Fungerende boligdirektør i SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus), Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull:

- Ikke glem å søke studentbolig selv om du er travel med russetid og eksamenslesing nå fremover. Du kan søke studentbolig før du vet om du har studieplass. Mange vil studere i Oslo. De siste årene har det vært veldig stor etterspørsel etter studentboliger og mitt beste tips er derfor å søke nå.

Mange studenter i Oslo
Mer enn 67 000 personer studerer i Osloområdet. Hver høst skal nye studenter inn på leiemarkedet i byen. De siste årene har det vært ekstra stor etterspørsel etter studentboliger fra SiO, og ventelistene er lange i august. Det lønner seg å søke studentbolig så tidlig som mulig.

- Dersom du vil studere i Oslo, er det smart å søke studentbolig så tidlig som mulig. Mange tenker at de kan vente utover sommeren, men erfaringsmessig er det smart å søke så fort som mulig, sier Løkka.

Kommer du ikke inn på det studiet du ønsker, eller bestemmer du deg for en annen studieby, kan du trekke søknaden din ved å si fra til SiO innen 31.07.

Boligdirektørens beste råd for å få studentbolig i Oslo:

  • Søk studentbolig nå. Du trenger ikke ha studieplass før du søker.
  • Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.
  • Flytt inn i løpet av sommeren dersom du har mulighet. Når alle nye studenter kommer til Oslo i august er det mange flere om beinet, både som ønsker studentbolig og i det private leiemarkedet.
  • Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde
  • Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har 8900 studentboliger og det bygges stadig flere studentboliger i Oslo. SiOs boliger er tilrettelagt for studenter og er rimeligere enn det private markedet. SiO har boligtyper for alle studenter; single, par, familier, samt tilrettelagte boliger for studenter med funksjonsnedsettelser.

Related links

Emner

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge