Gå videre til innhold
Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull: Søk studentbolig nå. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)
Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull: Søk studentbolig nå. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Nyhet -

Søk studentbolig nå!

Har du planer om å studere til høsten? Husk at om fire måneder er vår blitt til høst og russen har blitt til studenter. 

Fungerende boligdirektør i SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus), Gunn Kirsti Løkka, har klare råd til årets russekull:

- Ikke glem å søke studentbolig selv om du er travel med russetid og eksamenslesing nå fremover. Du kan søke studentbolig før du vet om du har studieplass. Mange vil studere i Oslo. De siste årene har det vært veldig stor etterspørsel etter studentboliger og mitt beste tips er derfor å søke nå.

Mange studenter i Oslo
Mer enn 67 000 personer studerer i Osloområdet. Hver høst skal nye studenter inn på leiemarkedet i byen. De siste årene har det vært ekstra stor etterspørsel etter studentboliger fra SiO, og ventelistene er lange i august. Det lønner seg å søke studentbolig så tidlig som mulig.

- Dersom du vil studere i Oslo, er det smart å søke studentbolig så tidlig som mulig. Mange tenker at de kan vente utover sommeren, men erfaringsmessig er det smart å søke så fort som mulig, sier Løkka.

Kommer du ikke inn på det studiet du ønsker, eller bestemmer du deg for en annen studieby, kan du trekke søknaden din ved å si fra til SiO innen 31.07.

Boligdirektørens beste råd for å få studentbolig i Oslo:

  • Søk studentbolig nå. Du trenger ikke ha studieplass før du søker.
  • Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.
  • Flytt inn i løpet av sommeren dersom du har mulighet. Når alle nye studenter kommer til Oslo i august er det mange flere om beinet, både som ønsker studentbolig og i det private leiemarkedet.
  • Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde
  • Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har 8900 studentboliger og det bygges stadig flere studentboliger i Oslo. SiOs boliger er tilrettelagt for studenter og er rimeligere enn det private markedet. SiO har boligtyper for alle studenter; single, par, familier, samt tilrettelagte boliger for studenter med funksjonsnedsettelser.

Related links

Emner

Regions

Pressekontakt

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Gunn Kirsti Løkka

Gunn Kirsti Løkka

Boligdirektør SiO Bolig 916 24 194

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge