Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Studentenes tilfredshet med SiO har gått opp 0,2 poeng de to siste årene. Barnehage trening, tannlege, og foreningskurs er de tilbudene som scorer høyest.

Positiv utvikling i oppfatningen av SiO

​SiO måler hvert år hvor fornøyde studentene er med tilbudet, og nå er 2019-resultatene tilgjengelige. Studentene gir særlig gode tilbakemeldinger på barnehage trening, tannlege, og foreningskurs. Den overordnede tilfredsheten med SiO er på 4,5 på en skala fra 1 til 6.

 "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn overskuddsmat, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff.

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn", sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff. "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider."

Aksel Høymo (til venstre) er tildelt SiOs idépris for ideen “Lommejuristen”, en app som kan hjelpe studenter i juridiske problemstillinger de møter.  Prisen ble overrakt av SiOs styreleder Jonas Virtanen.

​Jusstudent Aksel Høymo tildeles SiOs idépris på 100 000 kr

Aksel Høymo er tildelt SiOs idépris for ideen “Lommejuristen”, en app som kan hjelpe studenter i juridiske problemstillinger de møter. - Jeg har stor tro på at Lommejuristen kan bidra til å gi en større trygghet i studenters hverdag, sier prisvinner Aksel Høymo.

SiO inviterer til  pepperkakebaking som et hyggelig avbrekk i eksamensstresset

Ta en eksamenslesepause med pepperkakebaking

SiO arrangerer pepperkakebaking for studenter. - Vi vet det er mange som er midt i eksamen og oppgavelevering. Vi vil gjerne invitere studentene på en liten lesepause og ekte julestemning, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke.

SiO valgte 14. november som er nasjonal restedag som startskudd for å sette sau på menyen. Nesten 700 møtte opp.

​Bli med og spis opp sauen!

- Norske fryselagre er stappfulle av sauekjøtt som står i fare for å bli kastet. Det vil vi gjøre noe med. 14.11. møtte nesten 700 studenter opp da vi grillet vi sau på OsloMet. Vi har kjøpt et halvt tonn sauekjøtt som vi skal lage flere gode måltider til Oslostudentene av fremover, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke.

-I Studenter spør får studentene kvalitetssikrede svar på det de måtte lure på om egen helse. Våre fagfolk sitter klare for å besvare studentenes spørsmål, sier direktør i SiO Helse, Trond Morten Nejad-Trondsen.

​Digital spørsmål- og svartjeneste for studenter

Hvordan fikse studiene når du er deprimert og hva gjør du når du blir uvenner med noen på studentbyen? Dette er blant spørsmålene som er kommet inn etter at SiO lanserte den digitale spørsmål- og svartjenesten "Studenter spør" 21. oktober. Her kan studentene stille spørsmål om det de lurer på og få svar av SiO Helses fagpersoner. Det nye tilbudet er et prøveprosjekt.

Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer 29.10.19 og ble intervjuet av NRK Østlandssendingen. De var positivt overasket over smaken! (Flere bilder ligger nederst i saken under "relatert materiale")

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

Denne uken er det Halloween og studenter i Oslo kan kjøpe blodpannekaker og insektcupcakes i SiOs spisesteder. Vi håper vi inspirerer studentene til et mer variert og bærekraftig kosthold, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder.

Mindre matsvinn på campus. KUTT Gourmet har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 % og Deiglig Frederikke med 36 % det siste året.

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

The project consists of three standalone buildings at Kringsjå Student Village, with 82 bright two-bedroom energy plus house flats  for student families.

Fact sheet: Student family flats in solid wood, Kringsjå

The project consists of three standalone buildings at Kringsjå Student Village, with 82 bright two-bedroom energy plus house flats for student families. Solid wood, solar panels, grey water recycling and local geothermal heating are features in accordance with the student village’s green identity.

Vis mer

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge