Gå videre til innhold
Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer 29.10.19 og ble intervjuet av NRK Østlandssendingen. De var positivt overasket over smaken! (Flere bilder ligger nederst i saken under "relatert materiale")
Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer 29.10.19 og ble intervjuet av NRK Østlandssendingen. De var positivt overasket over smaken! (Flere bilder ligger nederst i saken under "relatert materiale")

Pressemelding -

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

Denne uken er det Halloween og studenter i Oslo kan kjøpe blodpannekaker og insektcupcakes i SiOs spisesteder. Vi håper vi inspirerer studentene til et mer variert og bærekraftig kosthold, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke.

Vi jobber langsiktig med å redusere matsvinn og inspirere til bærekraftige matvaner. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke.

For SiO Mat og Drikke handler den bærekraftige satsingen om mer enn maten som serveres. Det handler om den daglige driften. SiO Mat og Drikke har vært med på utviklingen av "Kutt Matsvinn 2020", et samarbeidsprosjekt der mange store og små aktører i serveringsbransjen har gått sammen om å redusere matsvinn med 20 prosent innen 2020, og signert bransjeavtalen om å redusere matsvinnet med 50 % innen 2030.

I SiO arbeider vi med å bli mer bærekraftige året rundt. Flere av våre serveringssteder utmerker seg når det kommer til kutt i matsvinn, deriblant KUTT Gourmet, Deiglig og Tacoteket som har redusert mellom 35-70% av matsvinnet det siste året, forteller Steffen H. Greff

Ikke alle spiser blodmat eller ønsker å teste det ut. SiO har derfor andre spennende og bærekraftige Halloween-alternativer med insekter, i tillegg til det ordinære mattilbudet i kantiner og kafeer.

Hvis du ikke spiser svinekjøtt eller blodmat, så har vi også et par bra Halloween-alternativ, gresskarmuffins med smørkrem og ristede melormer eller sjokolade med sirisser. Det er bedre enn det høres ut, lover Steffen H. Greff, og minner om fjorårets suksess med insektpizza.

Fakta:
Blodpannekakene serveres onsdag 30.10 og torsdag 31.10 fra 12-13 i kantinen i Frederikkebygget på Blindern.

Gresskarmuffins med smørkrem og ristede melormer serveres i kaffebarene og Deiglig, mandag til og med torsdag denne uken.

Sjokolade med sirisser selges i alle våre kaffebarer denne uken.

Oppskrift på blodpannekaker

4 egg

3 dl hvetemel

5 dl melk

1/2 ts salt

0,5 L blod

Prøv å få pannekakene til ca 10 cm i diameter og så tynne som mulig.

Topping til 1 pannekake:

2 gram salat

15 gram pulled pork/kylling

3 gram salsa

2 gram syltet rødløk

Emner

Kategorier

Regions


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 24 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge