Gå videre til innhold
Stadig flere studenter  har med termokrus eller favorittkoppen hjemmefra til serveringsstedene på campus.
Stadig flere studenter har med termokrus eller favorittkoppen hjemmefra til serveringsstedene på campus.

Nyhet -

​Salget av kaffe til gjenbrukskopper har økt med 80 % på campus

Det å ha med din egen kopp når du kjøper kaffe er blitt en trend på  serveringsstedene på campus i Oslo. Fra 2016 til 2018 har salget av kaffe til termokrus og andre medbrakte kopper økt med 80 % hos SiO Mat og Drikke.

- Studenter er opptatt av miljø og gjenbruk. Stadig flere velger bort engangskopper og har med seg vårt termokrus eller egen kopp når de kjøper kaffe hos oss, sier Steffen H. Greff, direktør for SiO Mat og Drikke.

Nærmer seg en million kaffe i gjenbrukskopp
Veksten fortsetter. Hver tredje svarte kaffe som kjøpes hos SiO Mat og Drikke er nå i gjenbrukskopp.

-I juni passerte vi 900 000 solgte kaffe til termokrus og andre medbragte kopper siden 2016, sier Greff. - Vi regner med å passere èn million allerede i september eller oktober. Det å bruke gjenbrukskopp er en fin og enkel måte å gjøre noe for miljøet, og derfor selger vi svart kaffe billigere om du har med kopp.

Vil inspirere
SiO Mat og Drikke ønsker å spre kunnskap om mat, bærekraft og klima og bidra med oppskrifter og tips for miljøvennlige valg i studentenes hverdag.

-Et tips jeg gjerne deler er å alltid ha en gjenbrukskopp i vesken, så har du den lett tilgjengelig når du får lyst på kaffe. Har du en favorittkopp hjemme er det bare å ta den med og bruke den hos oss også, smiler Greff.

Fakta

  • Trenden med å benytte gjenbrukskopp vokser på campus. Stadig flere studenter ønsker å bruke termokrus. Noen har også med favorittkoppen hjemmefra.
  • På SiO Mat og Drikkes 40 serveringssteder får du svart kaffe billigere hvis du har med egen kopp eller SiOs termokrus.
  • Fra 2016 til 2018 har salget av kaffe til termokrus og andre medbrakte kopper økt med 80 % hos SiO Mat og Drikke. I samme periode har salget av SiO Mat og Drikkes termokrus økt med 133 %.
  • SiO Mat og Drikkes målgruppe holder til på høyskoler og universiteter. Med 40 serveringssteder på ulike campus har SiO Mat og Drikke en unik mulighet til å gjøre tiltak i egen drift og til å bidra til miljøbevissthet hos 67 000 Oslostudenter.
  • Studenter er opptatt av miljø og bærekraft, samtidig som vi vet at målgruppen under 25 år kaster mye mat. 

Emner

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)

Studentene tar samfunnsansvar på KUTT Gourmet

KUTT Gourmet er et kafé-konsept der det lages gourmetlunsj av ingredienser som nærmer seg «best-før»-dato. Dette er overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Målet er å redusere matkasting og samtidig tilby studentene et bærekraftig matvalg. Gjennom KUTT Gourmet setter vi fokus på at matkasting ikke løses i forbrukerleddet alene, men at hele verdikjeden må samarbeide.

Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer 29.10.19 og ble intervjuet av NRK Østlandssendingen. De var positivt overasket over smaken! (Flere bilder ligger nederst i saken under "relatert materiale")

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

Denne uken er det Halloween og studenter i Oslo kan kjøpe blodpannekaker og insektcupcakes i SiOs spisesteder. Vi håper vi inspirerer studentene til et mer variert og bærekraftig kosthold, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder.

Steffen H. Greff, direktør i SiO Mat og Drikke åpner ny KUTT Gourmet på Høysskolen i Oslo og Akershus. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).

SiO tar matsvinn-suksessen videre

SiO åpner sin andre KUTT Gourmet denne høsten. Nå er bordet dekket for at også HiOA-studentene kan ta grønne lunsjvalg. KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsjkonsept, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet. KUTT Gourmet serverer et begrenset antall porsjoner hver dag. Prisen varierer mellom 40 og 70 kroner.

Møt opp på KUTT matsvinn 22. november kl 13:15-14 og få inspirasjon til hvordan du kan kaste mindre mat, spise godt og spare penger.

Matvett og SiO inviterer Oslostudentene til inspirasjonskurs for å kutte matsvinnet

Matvetts Anne-Marie Schrøder og SiOs Even Rosted og Sverre Solhaug Gulliksen inviterer studenter til å minikurs for å redusere matkasting. Arrangementet holdes på KUTT Gourmet på Blindern torsdag 22. november kl 13:15-14, og ledes av Magnar Alain Hauge i SiO. Her blir det inspirasjon, tips og råd slik at du som er student kan spare miljøet og kutte matbudsjettet ved å kaste mindre mat.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge