Gå videre til innhold
 "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn overskuddsmat, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff.
"I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn overskuddsmat, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff.

Pressemelding -

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019.  I 2020 er ambisjonen 50 tonn. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke", Steffen H. Greff.

I dag kaster produsenter og grossister ca. 70 000 tonn fullgode varer som burde vært konsumert av mennesker. Dette er et bransjeproblem, men ikke minst et samfunnsproblem, skriver Verdimat på sine nettsider. I 2019 kjøpte SiO Mat og Drikke inn 19 tonn overskuddsmat fra Verdimat og ytterligere 3 tonn fra andre leverandører.

-Studentene i Oslo har fått servert rundt 60 000 måltider laget med overskuddsmat. Vi kjøper alt fra sauekjøtt til fersk fisk fra overskuddsleverandørene.

- Til neste år har vi som målsetting å kjøpe inn 50 tonn med overskuddsmat, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider, fortsetter Greff.

KUTT Gourmet har SiO servert studentene gourmetlunsj av overskuddsmat siden 2015. SiO Mat og Drikke har vært med på utviklingen av "Kutt Matsvinn 2020». Dette er et samarbeidsprosjekt med blant annet NorgesGruppen og Matvett. SiO Mat og Drikke har også signert bransjeavtalen om å redusere matsvinnet med 50 % innen 2030.

-SiO Mat og Drikke ønsker å inspirere studentene til et bærekraftig og variert kosthold. I 2019 satte vi blodpannekaker og insekter på menyen til Halloween, og vi kjøpte ½ tonn med sau fra overfylte norske fryselagre i november, sier Greff.

- I 2020 skal vi fortsette å kutte eget matsvinn og inspirere studentene til det samme. Vi planlegger blant annet en restematfestival i slutten av april og mye god overskuddsmat hele året.


Bilder fra SiO Mat og Drikke, bla. Steffen H. Greff: http://presse.sio.no/latest_media/tag/sio-mat-og-drikke

Bilder fra SiOs spisested Kutt Gourmet: http://presse.sio.no/latest_media/tag/kutt-gourmet#filter-list-items

SiO Mat og Drikke er ansvarlig for serveringsstedene ved ulike høyere utdanningsinstitusjoner i Oslo og omegn. 

Emner

Kategorier

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

Mindre matsvinn på campus. KUTT Gourmet har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 % og Deiglig Frederikke med 36 % det siste året.

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

SiO valgte 14. november som er nasjonal restedag som startskudd for å sette sau på menyen. Nesten 700 møtte opp.

​Bli med og spis opp sauen!

- Norske fryselagre er stappfulle av sauekjøtt som står i fare for å bli kastet. Det vil vi gjøre noe med. 14.11. møtte nesten 700 studenter opp da vi grillet vi sau på OsloMet. Vi har kjøpt et halvt tonn sauekjøtt som vi skal lage flere gode måltider til Oslostudentene av fremover, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke.

Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer 29.10.19 og ble intervjuet av NRK Østlandssendingen. De var positivt overasket over smaken! (Flere bilder ligger nederst i saken under "relatert materiale")

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

Denne uken er det Halloween og studenter i Oslo kan kjøpe blodpannekaker og insektcupcakes i SiOs spisesteder. Vi håper vi inspirerer studentene til et mer variert og bærekraftig kosthold, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge