Gå videre til innhold
Steffen H. Greff 1

Bilde -

Steffen H. Greff 1

Direktør SiO Mat og Drikke
Unni Irmelin Kvam / SiO
Lisens:
Creative Commons navngivelse
Med en Creative Commons-lisens, bevarer du din opphavsrett, men tillater andre personer å kopiere og spre ditt verk forutsatt at de navngir deg som opphavsperson. Du tillater andre å kopiere, distribuere, vise, skrive ut og fremføre verket/frembringelsen, samt å lage bearbeidelser basert på dette.
Kreditering:
Unni Irmelin Kvam / SiO
Filformat:
.jpg
Størrelse:
3648 x 2432, 2.52 MB
Last ned

Kategorier

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

 "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn overskuddsmat, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff.

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn", sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff. "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider."

Mindre matsvinn på campus. KUTT Gourmet har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 % og Deiglig Frederikke med 36 % det siste året.

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

Anne Marie Schrøder, Matvett og Even Rosted, KUTT-kokk på KUTT Gourmet, Blindern, inviterer til  inspirasjonsforedrag for å unngå matkasting. (Foto: Hanne E. Holst / SiO)

Vil inspirere studenter til mindre matsvinn

Matvetts Anne-Marie Schrøder og KUTT-kokk Even Rosted inviterer studenter til å lære mer om matkasting på KUTT Gourmet på Blindern den 18. april. KUTT matsvinn er en inspirasjonssamtale mellom Matvetts Anne Marie Schrøder og KUTT-kokk Even Rosted i SiO. Samtalen ledes av Magnar Alain Hauge i SiO og er ment å gi studenter tips og råd slik at de kan spare miljø og penger gjennom å kaste mindre mat.

Byr på eksamenslesepause med gratis pepperkakebaking

SiO inviterer studenter til gratis pepperkakebaking på campusbakeriet Deiglig den 30. november. Hva: Gratis pepperkakebaking for studenter Hvor: Deiglig Bakeri, Frederikkebygningen, Blindern. Når: Torsdag 30. nov. kl. 14-17 Hvordan: Ta plass vedlangbordet. Du får pepperkakedeig og kjevle og kan stikke ut og pynte pepperkaker Vi steker pepperkakene fortløpende. Vi tar forbehold om kø.

Runa Kristine Fiske, leder i  Studentparlamentet ved UiO, var med å markere den offisielle åpningen av Union Blindern med shuffleboard.

Studentene har fått egen storstue på Blindern

Denne uken ble den offisielle åpningen av Union Blindern markert. Union Blindern skal bidra til et mer levende, sosialt og inkluderende campus i en studiehverdag med mye digitalundervisning. På Union Blindern kan studentene spille biljard, dart eller shuffleboard, eller bare ta en matbit med gode venner. SiO følger myndighetenes retningslinjer og vil legge til rette for trygge møtesteder.

Steffen H. Greff, direktør i SiO Mat og Drikke har fått vegan- og vegetarråd fra studentene. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).

SiO Mat og Drikke forbedrer vegetar- og vegantilbudet

SiO Mat og Drikke har lenge tilbudt vegetarmåltider og vegan-alternativer til studenter og ansatte som spiser hos oss. Det er ikke bare pop up-konseptet Blindern Vegetariske som tilbyr kreative retter for vegetarianere. De store spisestedene våre serverer vegetarrett hver eneste dag og vi etterstreber alltid å ha et vegetarisk alternativ tilgjengelig.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge