Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Kringsjå studentby har fått flotte uteområder, her fra torget. I bakgrunnen er de nye studentboligene, hvor SiO også har serveringssted og treningssenter.

    Søk studentbolig i Oslo nå

    Ventelistene for innflytting i august kan bli lange. Derfor oppfordrer SiO å søke studentbolig nå!

  • ​200 millioner til miljø, pandemifond og styrking av Oslo som studentby

    SiOs årsresultat for 2019 er på 256,2 millioner kroner mot 65,4 millioner i 2018. Årsaken til det ekstraordinære resultatet er salgsgevinst for Bjerke Studenthus. 70 millioner av årsoverskuddet avsettes til et nyopprettet miljøfond, 70 millioner avsettes i et fond for pandemitiltak i oppfølgingen etter koronakrisen, og 70 millioner avsettes til fond for styrking av Oslo som studentby.

  • SiO setter av 20 millioner til koronatiltak for studentene

    SiOs hovedstyre har besluttet å avsette 19,8 millioner til ekstraordinære velferdstiltak for Oslostudentene. Pengene skal blant annet gå til krisehjelp for studentforeninger, styrket psykisk helsetilbud og digitale aktiviteter for økt trivsel. - Vi ønsker å iverksette ekstra tiltak for å hjelpe studentene i den perioden vi nå befinner oss i, sier Jonas Virtanen, student og hovedstyreleder i SiO.

  •  "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn overskuddsmat, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff.

    ​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

    SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn", sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff. "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider."

  • Aksel Høymo (til venstre) er tildelt SiOs idépris for ideen “Lommejuristen”, en app som kan hjelpe studenter i juridiske problemstillinger de møter.  Prisen ble overrakt av SiOs styreleder Jonas Virtanen.

    ​Jusstudent Aksel Høymo tildeles SiOs idépris på 100 000 kr

    Aksel Høymo er tildelt SiOs idépris for ideen “Lommejuristen”, en app som kan hjelpe studenter i juridiske problemstillinger de møter. - Jeg har stor tro på at Lommejuristen kan bidra til å gi en større trygghet i studenters hverdag, sier prisvinner Aksel Høymo.

  • SiO valgte 14. november som er nasjonal restedag som startskudd for å sette sau på menyen. Nesten 700 møtte opp.

    ​Bli med og spis opp sauen!

    - Norske fryselagre er stappfulle av sauekjøtt som står i fare for å bli kastet. Det vil vi gjøre noe med. 14.11. møtte nesten 700 studenter opp da vi grillet vi sau på OsloMet. Vi har kjøpt et halvt tonn sauekjøtt som vi skal lage flere gode måltider til Oslostudentene av fremover, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke.

  • -I Studenter spør får studentene kvalitetssikrede svar på det de måtte lure på om egen helse. Våre fagfolk sitter klare for å besvare studentenes spørsmål, sier direktør i SiO Helse, Trond Morten Nejad-Trondsen.

    ​Digital spørsmål- og svartjeneste for studenter

    Hvordan fikse studiene når du er deprimert og hva gjør du når du blir uvenner med noen på studentbyen? Dette er blant spørsmålene som er kommet inn etter at SiO lanserte den digitale spørsmål- og svartjenesten "Studenter spør" 21. oktober. Her kan studentene stille spørsmål om det de lurer på og få svar av SiO Helses fagpersoner. Det nye tilbudet er et prøveprosjekt.

  • Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer 29.10.19 og ble intervjuet av NRK Østlandssendingen. De var positivt overasket over smaken! (Flere bilder ligger nederst i saken under "relatert materiale")

    Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

    Denne uken er det Halloween og studenter i Oslo kan kjøpe blodpannekaker og insektcupcakes i SiOs spisesteder. Vi håper vi inspirerer studentene til et mer variert og bærekraftig kosthold, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder.

  • Mindre matsvinn på campus. KUTT Gourmet har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 % og Deiglig Frederikke med 36 % det siste året.

    ​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

    Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

  • Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (nr 3 fra venstre) og politisk rådgiver Kjartan Almenning fra Kunnskapsdepartementet (nr 5 fra venstre) deltok på åpningen av nye uteområder på Kringsjå Studentby

    Nye uteområder på Kringsjå Studentby skal gjøre det enkelt å bli kjent med naboen

    -Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni. Kringsjå Studentby har fått splitter nye uteområder med frukthage, vannpark, treningsapparater, hinderløype, grillplasser og andre aktivitetsmuligheter.

Vis mer