Gå videre til innhold
Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (nr 3 fra venstre) og politisk rådgiver Kjartan Almenning fra Kunnskapsdepartementet (nr 5 fra venstre) deltok på åpningen av nye uteområder på Kringsjå Studentby
Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (nr 3 fra venstre) og politisk rådgiver Kjartan Almenning fra Kunnskapsdepartementet (nr 5 fra venstre) deltok på åpningen av nye uteområder på Kringsjå Studentby

Pressemelding -

Nye uteområder på Kringsjå Studentby skal gjøre det enkelt å bli kjent med naboen

-Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen. Uteområdene skal innby til aktivitet og bruk, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni.

De nærmere 3000 studentene som bor på Kringsjå Studentby har fått splitter nye uteområder med frukthage, vannpark, treningsapparater, hinderløype, grillplasser og andre aktivitetsmuligheter. Med trådløst nett og nye sittegrupper kan også pensum inntas i frisk luft.

- Her er det grønt og flott over hele linja. SiO viser at studentboligbygging kan handle om mer miljø enn klima. Det handler om lokalmiljøutvikling og om trivsel under studietiden, sa politisk rådgiver Kjartan Almenning fra Kunnskapsdepartementet i sin tale.

SHoT-undersøkelsene fra i 2010, 2014 og 2018 viser store endringer i studenters helse. En økende andel studenter opplever ensomhet og mangel på sosialt nettverk. På Kringsjå bruker SiO kunnskap fra alle tjenesteområdene til samskipnaden for å skape aktivitet og liv i studentbyen, året rundt.

-Å tilrettelegge for den sosiale delen av studielivet er kanskje viktigere i dag enn noensinne. Vi vet at ensomhet er noe svært mange studenter kjenner på. Derfor er SiOs sosiale prosjekt “Vi møtes utenfor” noe som virkelig treffer mitt hjerte" sa Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam i sin tale under åpningen.


Med visjonen «Vi møtes utenfor!» ønsker SiO å legge til rette for at det sosiale livet på studentbyen skjer utendørs og gjøre det lett å bli kjent med naboen. I fjor høst møtte 3000 studenter opp på torget for utekino og popcorn.

- Når studentene kastes ut i en ny hverdag på et stramt budsjett spiller omgivelsene en viktig rolle. Jeg tror utomhus på Kringsjå vil gjøre at flere studenter møtes, sa påtroppende leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus, Gard Løken Frøvold i sin hilsen.

Fakta:

SiOs ambisjon er at Kringsjå skal bli landets beste og mest sosiale uteområder for studenter. I fjor åpnet SiO treningssenteret Athletica og spisestedet Union på Kringsjå. Det er blitt populære møteplasser, med tilbud som utendørs trening, og aktiviteter som quiz og vin-smaking på Union.

I år er det uteområdene som er oppgradert. SiO har samarbeidet med Snøhetta og SLA om planene for uteområdene. Hovedentreprenør for prosjektet er Ove Skår AS. Konseptet "Vi møtes utenfor" er utviklet i samarbeid med Signal. 

I den nye frukthagen på Kringsjå finnes 400 frukttrær, busker og spiselige vekster til fri benyttelse for studenter og andre naboer. Det er også plantet 30 000 stauder.

Store deler av utomhusplanen står nå ferdig, mens noen av elementene vil etableres i takt med ferdigstilling av 82 nye familieboliger til vinteren.

Emner

Regions


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 24 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge