Gå videre til innhold
Kringsjå studentby har fått flotte uteområder, her fra torget. I bakgrunnen er de nye studentboligene, hvor SiO også har serveringssted og treningssenter.
Kringsjå studentby har fått flotte uteområder, her fra torget. I bakgrunnen er de nye studentboligene, hvor SiO også har serveringssted og treningssenter.

Pressemelding -

Søk studentbolig i Oslo nå

Studentsamskipnaden SiO har ledige studentboliger flere steder i Osloområdet. Skal du studere i Oslo til høsten bør du likevel søke studentbolig raskt.

-Vi vet at ventelistene for innflytting i august kan bli lange, derfor oppfordrer vi til å søke studentbolig nå. Hvis man i tillegg velger innflytting i juli er sjansene større for å få tildelt boliger, sier boligdirektør i SiO Gunn Kirsti Løkka.

Studentsamskipnaden SiO har et bredt boligtilbud, både tett på det yrende livet i sentrum, campus, kollektivknutepunkter og ved markagrensen.

Flere får tilbud
Flere kan vente å få tilbud i år da det forventes å komme færre internasjonale studenter. Studentboliger er populære på grunn av beliggenheten nær campus eller kollektivtilbud og de gode prisene.Sjansen for å få studentbolig er størst hvis du er ute etter en hybel på Sogn eller Kringsjå Studentby.

-Hvis du ønsker nærhet til turmuligheter og utendørsaktivitet, og samtidig kort reisevei til sentrum, er Kringsjå og Sogn studentby gode alternativer. På Kringsjå er det også treningssenter, lesesal og serveringssted i regi av SiO, fortsetter Løkka.

Varmere velkomst og mer studentbyliv
De siste årene har SiO både bygget og oppgradert studentboliger. Kringsjå har fått en tydelig miljøprofil med nye studentboliger i massivtre og oppgraderte uteområder. SiO vil også ha flere sosiale tilbud på studentbyene fordi mer av studiehverdagen blir digital.

-I år tror vi mange vil tilbringe mer av studiehverdagen på studentbyene våre, og vi skal ta ekstra varmt imot de nye studentene med tiltak som førsteårshus og utetrening, forteller Løkka.

Førsteårshus for nye studenterI Oslo sentrum har flere studenthus blitt betydelig oppgradert. Det bygges 312 nye studentboliger i Blindernveien og rundt 100 studentboliger i Gjerdrumsvei 10. I år tilbyr SiO for første gang “førsteårshuset”.

-Det å flytte fra hjemsted, familie og venner er en stor overgang i livet. Hvorfor ikke bo sammen med andre som også er nye i byen? I førsteårshuset på Sogn er det kun nye studenter som kan søke og man deler kjøkken og bad med 3-6 andre. Vi gleder oss til å ta imot de nye studentene, avslutter Løkka.

Dersom man ikke får førstevalget på studentbolig anbefaler SiO likevel at man takker ja, da man ved ønske om bytte av bolig vil bli prioritert som intern søker.


For flere bilder, se nederst i saken eller i bildearkiv. 

Related links

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Ina Maria Finnerud

Ina Maria Finnerud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 902 32 065
Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge