Følg Studentsamskipnaden SiO

Utdanningsministeren åpnet Oslos grønneste studentboliger på Kringsjå

Pressemelding   •   apr 26, 2018 13:30 CEST

Massivtrehusene på Kringsjå Studentby ble åpnet av utdanningsminister Iselin Nybø (midten), Elisabeth Holien (Velferdstinget) t.v og SiOs styreleder Vetle Bo Saga (t.h) (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

- For å sikre lik rett til utdanning er studentboliger et viktig virkemiddel. Når studentsamskipnaden i tillegg bygger miljøvennlig er det svært gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Ministeren åpnet i dag SiOs (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) 349 splitter nye studentboliger på Kringsjå nord i Oslo, som omtales som Oslos grønneste studentboliger.

Bygget er i det miljøvennlige materialet massivtre og er et nær nullenergibygg. Kringsjå studentby skal være tilnærmet selvforsynt med fornybar energi til oppvarming og varmtvann, gjennom blant annet energibrønner og solcellepanel. Bygget er godkjent som et FutureBuilt-prosjekt, som vil si at det er et forbildeprosjekt som reduserer klimagassutslipp og holder høy arkitektonisk kvalitet.

- Vi ser et enormt behov for studentboliger og SiO har derfor ambisjoner om å bygge 2 500 nye boliger innen 2021. I tillegg er vi opptatt av vårt samfunnsansvar og vi har derfor satt oss tydelige miljøambisjoner også, sier student og styreleder i SiO, Vetle Bo Haga.

SiO-styrelederen viste blant annet til at de er blitt med i Grønn Byggallianse, som både stiller kortsiktige og langsiktige miljøkrav til SiOs byggeprosjekter.

- Regjeringen med stortingsflertallet har hatt en rekordhøy satsing på bygging av studentboliger. I tillegg slår Jeløya-plattformen fast at regjeringen vil utvikle energikravene til bygg i tråd med klimaforliket. Det er derfor bra at SiO er frempå og viser at slike gode formål kan kombineres, påpekte Nybø.

Fakta:

  • Første byggetrinn står nå ferdig og består av to bygg på 9 og 11 etasjer med 349 studentboliger.
  • Bygd i massivtre, er et nær nullenergibygg og er et Futurebuilt-prosjekt.
  • Kringsjå Studentby skal være tilnærmet selvforsynt med fornybar energi til oppvarming og varmtvann.
  • Energiforsyning fra bergvarmepumpe, biooljebrenner, elkjel og solceller.
  • Kringsjå Studentby skal fortettes med inntil 1500 nye studentboliger.
  • Uteområder får et ansiktsløft i samarbeid med Snøhetta.
  • Nytt SiO Athletica-treningssenter og café åpnes til høsten.

SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 24 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.