Gå videre til innhold
Gratis gjenbruksfestival for Oslostudenter på Kringsjå

Nyhet -

Gratis gjenbruksfestival for Oslostudenter på Kringsjå

Lørdag 13. august og søndag 14.august arrangerer Studentsamskipnaden SiO gjenbruksfestival på Kringsjå studentby i samarbeid med Framtiden i våre hender Oslo studentlag. Her vil blant annet gratis møbler og utstyr gis bort til studentene under festivalen, og bærekraft står i fokus!

- Vi er opptatt av å bidra til bærekraftig studentliv, og derfor er vi svært glade over å ha fått hjelp av kommunen og Framtiden i våre hender Oslo studentlag til å lage gjenbruksfestival for studentene. Ved at brukte møbler og utstyr får et nytt liv, gjør vi noe godt for miljøet samtidig som det gagner studentene – dette blir vinn-vinn for både studentlommeboka og miljøet, sier Andreas B.Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Møbler, kjøkkenutstyr og brettspill

Under årets festival gis det bort møbler, kjøkkenutstyr, spill, bøker, sportsutstyr og mye annet til studentene helt gratis! SiO har nemlig samlet inn lopper fra studenter som flyttet ut gjennom våren, og fått god hjelp av Oslo Kommune ved Grefsen gjenbruksstasjon i å sanke lopper.  Her sparer man altså ikke bare penger, men også miljøet, ved å innrede studenthybelen.

- Her er det bare å gå på skattejakt, og vi håper og tror det blir bra oppmøte! Ved tidligere gjenbruksmarked har vi fått god respons, og vi håper at studentene vil dra godt fornøyde fra gjenbruksfestivalen i år også, sier Isak Kvanneid, rådgiver i SiO Foreninger, som har ansvaret for arrangementet.


Fiksetelt med Fremtiden i våre hender

I tillegg til at SiO deler ut gratis lopper til studenter, har Framtiden i våre hender Oslo studentlag ansvar for et eget fiksetelt hvor studenter kan få hjelp til å redesigne og oppgradere ting de har funnet på gjenbruksfestivalen eller tatt med seg hjemmefra. I fikse-teltet vil det finnes verktøy og utstyr, samt flinke folk som kan hjelpe til i oppfriskningen av møbler og ting. Det vil også bli mulig å komme innom med sykkelen sin for lett vedlikehold.

- Det har blitt en liten tradisjon at Framtiden i våre hender Oslo studentlag bidrar med redesign og fiksing av brukte møbler og utstyr på disse arrangementene. Studentene kan også ta med seg ting hjemmefra, som møblement eller sykkelen sin, og få gratis hjelp til å fikse det, sier Isak Kvanneid, rådgiver i SiO Foreninger.

På gjenbruksfestivalen stiller djene Tuvacation og DJ Gilla opp med god musikk, og SiOs foodtruck er på stedet om man vil kjøpe seg plantebasert burger og mineralvann. Det blir også et chillout område, hvor man kan nyte maten og musikken i sola eller benytte seg av ulike sommerleker.

For å delta på gjenbruksfestivalen må man være student.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge