Gå videre til innhold

Pressemelding -

Gjenbruksfestival med gratis møbler og utstyr

Lørdag 14. og søndag 15. august arrangerer Studentsamskipnaden SiO gjenbruksfestival på Kringsjå studentby med bærekraft i fokus. På festivalen vil blant annet brukte møbler og utstyr gis bort gratis til studenter.

- Vi er opptatt av å gjøre det vi kan for å bidra til et godt miljø og bærekraftig forbruk. Ved å sørge for at brukte møbler og utstyr kommer til glede for nye studenter gjør vi noe bra for miljøet samtidig som det gagner studentene. Gjenbruksfestivalen gir nytt liv til brukte møbler og utstyr, sier Andreas B. Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Bra for studentenes lommebok

Gjennom våren har nemlig SiO samlet inn lopper fra studenter som flytter ut og fått flotte ting fra gjenbruksstasjonene i Oslo Kommune. På festivalen vil det gis bort møbler, kjøkkenutstyr, spill, bøker, sportsutstyr og mye annet helt gratis til studenter. På denne måten kan studenthybelen innredes helt gratis.

- Vi håper at dette tilbudet også vil være til god hjelp for studentenes lommebok. Det er ikke hver dag en har mulighet til å skaffe seg møbler og utstyr av god kvalitet gratis. Derfor vil det selvsagt være en viss begrensning på hvor mye hver enkelt student kan plukke med seg hjem, men vi tror studentene vil dra fra gjenbruksfestivalen godt fornøyde, sier Karoline Aakenes, rådgiver i SiO Foreninger.

Redesign og fiksing

I tillegg til at SiO deler ut masse gratis ting til studenter vil Fremtiden i våre hender ha ansvar for et eget fikse-telt hvor studenter kan få hjelp til å redesigne, oppgradere og fikse ting en har funnet på gjenbruksfestivalen eller tatt med seg hjemmefra. I fikse-teltet vil det være både verktøy, maling, nål og tråd i tillegg til flinke folk som vil hjelpe til med fiksingen.

- Vi er veldig glade for å ha med oss studentlaget til Framtiden i våre hender på gjenbruksfestivalen. De vil bidra med redesign og fiksing av brukte møbler og utstyr. Studentene kan til og med ta med seg ting hjemmefra og få gratis hjelp til å fikse det, sier Karoline Aakenes, rådgiver i SiO Foreninger.

- Vi i FIVH Oslo studentlag er veldig glade for å få være en del av gjenbruksfestivalen til SiO. Det er viktigere enn noen gang å legge opp til en mer sirkulær økonomi, og det bidrar dette arrangementet til. Vi stiller på gjenbruksfestivalen for å hjelpe til med enkel oppgradering og fiksing av ting som fortjener litt lengre levetid. Vi håper dette bidrar til å løfte fram at brukt kan være minst like bra som nytt - og at det i dette tilfellet også er gratis. Perfekt for studenter med trangt budsjett, sier Isabelle Auby, leder i Framtiden i Våre Hender Oslo Studentlag.

På gjenbruksfestivalen vil det også være musikk, 50 brukte sykler som skal gis bort,en stasjon der studentene kan gi de brukte syklene litt kjærlighet og matservering ved SiO mat og drikke. For å delta på gjenbruksfestivalen må en være student.

Lenke til Facebook-arrangement

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til ca. 71 000 studenter ved 26 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 8600 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 890 medarbeidere (500 årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no.

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge