Gå videre til innhold
Gjenbruksmarked for alle Oslostudenter

Nyhet -

Gjenbruksmarked for alle Oslostudenter

Gratis gjenbruksmarked for alle Oslostudenter

Lørdag 7.januar kl.11-15 arrangerer SiO gjenbruksmarked for alle studenter i Oslo på Brukthjørnet ved Kringsjå studentby. Her kan man ta meg seg gjenstander for å pynte opp studentboligen, og få seg noe varmt i glasset og litt mat mens man plukker seg ut fine bruktgjenstander. Arrangementet er gratis, og har derfor en grense for hvor mange gjenstander hver student kan ta med seg.

- Vi har opplevd stor suksess med tidligere gjenbruksmarked og vår gjenbruksfestival. Tilbakemeldingene fra studentene har vært positive, og ved forrige gjenbruksmarked i januar 2022 kom over 400 studenter. I år håper vi på enda flere, sier Qasim fra SiO Bolig.

I år arrangeres bruktmarkedet på “Brukthjørnet” som ligger i kjelleren av bygg 62 på Kringsjå.

- Brukthjørnet er enda et nytt initiativ fra SiO for å fremme gjenvinning. Studenter kan forvente å finne nyttige ting til hybelen og kanskje også noen skatter, sier Qasim fra SiO Bolig.

Hjelp fra Renovasjons- og gjenvinningsetaten

Siden desember 2022 har SiO forhåndsinnsamlet lopper fra studenter som har flyttet ut for gjenbruksmarkedet, og studentene kunne levere inn alt fra lamper, nattbord, vaser, kopper og servise som de ønsket å gi bort. I tillegg til studentenes bidrag, har også Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune bidratt med gjenstander fra gjenvinningsstasjonene rundt om i Oslo.

- Vi er svært glade for at Oslo kommune har bidratt til å nå dette formålet. Med sine bidrag fra Renovasjons- og gjenvinningsetaten sørger man for at Brukthjørnet på Kringsjå kan være et gratistilbud for studentene, sier Qasim fra SiO Bolig.

Hensikten med gjenbruksmarkedet er at det skal kastes mindre, og at man senker forbruk ved å gi nytt liv til gamle gjenstander.

- Tingene vi gir bort samles inn i desember fra studentene som flytter ut. Vi mottar også donasjoner fra naboer til Kringsjå studentby og ansatte ved SiO.

Brukthjørnet på Kringsjå studentby

Gjenbruksbutikken Brukthjørnet åpnet på Kringsjå studentby i august 2022, og har siden studiestart vært til stor glede for nyinnflyttede studenter i Oslo. På gjenbruksbutikken finner man alt fra småmøbler, kjøkkenutstyr, bøker, spill og mye mer, til svært gunstige priser. Butikken ligger i kjelleren på Kringsjå studentby, og holder åpent tirsdager og torsdager fra kl.15-18, og fra kl. 12-15 på lørdager. Den 7.januar vil Brukthjørnet brukes for å holde gjenbruksmarkedet, og det loves god stemning og flotte lopper som studentene kan få med seg hjem gratis – vel møtt!

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge