Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Søk studentbolig allerede nå!

    Har du søkt studieplass? Da bør du søke om studentbolig nå! Visste du at du ikke trenger å ha fått studieplass for å søke studentbolig? Hos oss i Studentsamskipnaden SiO er det mulig å søke studentbolig før du vet om du har fått studieplass. Boligdirektør i SiO, Håvard Staff Brenno, oppfordrer alle studenter til å søke studentbolig så tidlig som mulig.

  • SiO fordømmer alle brudd på folkeretten

    Terrorhandlingene til Hamas og det militære svaret fra Israel skaper store menneskelige lidelser. SiO fordømmer terror og brudd på folkeretten. Sivile palestinere og israelere, barn og unge rammes, og det er store lidelser på begge sider av konflikten. Sivilbefolkningen må skjermes, og folkeretten følges. Vi ønsker å uttrykke omsorg og omtanke for alle berørte og tilby studentene noen å snakke med

  • ​Derfor bør du komme på speedfriending

    I dag, mandag 29. april kl 18-20 arrangerer vi på Union864 Speedfriending sammen med Nordic Vagabonds her på Kringsjå Studentby! Her er fem gode grunner til at du som er student bør komme.

  • Bak påskecookies mot hjemlengsel

    Torsdag 4. april på Deiglig Frederikke og fredag 5. april på NIH Spiseri inviterer SiO Mat og Drikke deg som er student til å bake påskecookies med oss. Remi Gagnaire, vår baker på Deiglig Frederikke står bak oppskriften. Remi har pleid å lage disse cookiene for å kurere hjemlengsel, og vi tror flere enn Remi har litt hjemlengsel nå når påsken nærmer seg.

  • Vi skal til NM!

    Av Steffen Greff, adm.dir SiO Mat og Drikke

  • ​ Lytter til studenter med glutenallergi

    De senere årene har det vært økt oppmerksomhet rundt plager fra gluten, enten det er cøliaki eller andre former for glutenintoleranse. Flere ønsker glutenfritt enn for bare et par år siden. Vi i SiO Mat og Drikke lytter og lærer. for å finne ut hvordan vi i kantinesegmentet på universitet og høyskolene i Oslo og Akershus kan møte behovet.

  • Kutter mastvinn med KUTT Gourmet

    Blogginnlegg skrevet at Even Rosted, en av to KUTT-kokker, KUTT Gourmet, Blindern. Han forteller om eventet den 18. april der studenter kan lære mer om å spare penger og miljø gjennom å kutte matsvinnet. Oppskrift fra KUTT Gourmet, Blindern. Han skriver om utfordringene studenter kan ha når det kommer til matkasting og gir tips og råd for å unngå matsvinn.

  • SiO Mat og Drikke forbedrer vegetar- og vegantilbudet

    SiO Mat og Drikke har lenge tilbudt vegetarmåltider og vegan-alternativer til studenter og ansatte som spiser hos oss. Det er ikke bare pop up-konseptet Blindern Vegetariske som tilbyr kreative retter for vegetarianere. De store spisestedene våre serverer vegetarrett hver eneste dag og vi etterstreber alltid å ha et vegetarisk alternativ tilgjengelig.

  • Cookie-baking for påskestemning - og mot hjemlengsel

    ​Å bryte brød og dele et måltid skaper nærhet mellom mennesker. Det eneste som kanskje skaper enda mer stemning og fellesskap, er det å lage maten sammen også. Onsdag 14. mars fra 14- 17 inviterer vi på ny studentene til å bake hjemmebakt med oss. Slik håper vi at denne ettermiddagen på Deiglig Bakeri kan skape litt hjemlig hygge og påskestemning som et avbrekk fra lesesalen

  • Terskelen for deltakelse i foreningslivet senkes

    For å kunne prestere godt som student er det viktig at læringsmiljøet er bra og at det sosiale er godt. Ved Utdanningsinstitusjonene i Oslo finnes det over 450 foreninger og man skulle derfor anta det skulle være lett å finne noe som kan være av interesse.