Blogginnlegg -
Bak påskecookies mot hjemlengsel
Av Steffen H. Greff, adm. dir SiO Mat og Drikke
Torsdag 4. april på Deiglig Frederikke og fredag 5. april på NIH Spiseri inviterer vi i SiO Mat og Drikke deg som er student til å bake påskecookies med oss. Vi vil gjerne skape litt hjemlig hygge og påskestemning som et avbrekk fra lesesalen.
Skal du hjem til påske eller skulle du gjerne tatt en tur hjem? Remi Gagnaire, vår baker på Deiglig Frederikke står bak oppskriften, og den er gammel og velprøvd. Remi har pleid å lage disse cookiene for å kurere hjemlengsel, og vi tror flere enn Remi har litt hjemlengsel nå når påsken nærmer seg.
Det er andre gang vi holder bakeverksted før påske, og vi håper det blir like godt tatt i mot som i fjor. Kom alene eller sammen med noen og bli med å skape påskestemning! Du kan få med deg cookies hjem.
Lengter du hjem til påske får du også sjansen til å teste om påskecookies kan dempe hjemlengselen litt. Prøv gjerne oppskriften hjemme også.
Påskecookies (ca. 20 stk) (Inneholder gluten)
2stk egg (romtemperert)
12g vaniljesukker
10g bakepulver
5g natron
5g salt
175g smør
110g farin sukker
175g brunt sukker (har sukkeret ditt blitt gammelt og hardt- varm det i mikrobølgeovn, så blir det som nytt)
125g havregryn
325g hvetemel
For å få best mulig resultat, er det viktig at egg og smør er romtemperert. Ta ut smøret og eggene fra kjøleskapet som det første du gjør.
Fremgangsmåte:
Bland sammen smør, sukker, havregryn, natron og bakepulver. Tilsett egg – litt om gangen.
Når blandingen er jevn, tilsettes hvetemel. Bland forsiktig og så lite som mulig.
Porsjonere ut og flat ned på brett med bakepapir på.
Cookie-ene stekes ca. 12 min på 160 grader i forvarmet ovn.