Gå videre til innhold
Mike Fürstenberg, faglig leder, SiO Foreninger (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)
Mike Fürstenberg, faglig leder, SiO Foreninger (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Blogginnlegg -

Terskelen for deltakelse i foreningslivet senkes

Skrevet av Mike Fürstenberg, faglig leder, SiO Foreninger


For å kunne prestere godt som student er det viktig at læringsmiljøet er bra og at det sosiale er godt. Ved Utdanningsinstitusjonene i Oslo finnes det over 450 foreninger og man skulle derfor anta det skulle være lett å finne noe som kan være av interesse.

Som faglig ansvarlig i SiO Foreninger er det mitt inntrykk at disse 450 foreningene ikke er like kjente for alle studenter, årsakene til dette er mange. Foreningenes egne Nettsider, Facebook og SiOs nettsider gir alle god informasjon om hvordan man blir medlem, hva slags aktivitet som skjer og hvilket øvrig tilbud de ellers har. Selv om informasjonen er mangfoldig, har det vist seg at det for enkelte ikke er nok til å finne veien inn i en forening.

Forening for alle

Dette er noe vi i SiO Foreninger og foreningene ønsker å gjøre noe med. Jeg har hatt mange hyggelige samtaler med foreninger som alle har ønsket å gjøre det enklere å ta del i foreningslivet i Oslo. Så langt har 9 foreninger etablert en foreningsfadderordning som har til hensikt å gjøre det enkelt for deg å ta kontakt. Foreningene er merket med et eget merke slik at det for deg skal være enkelt å finne frem til en lavterskelforening som har høy aktivitet. Hvorvidt du er interessert i dataspill, ølbrygging, film eller noe annet er selvsagt opp til deg, Klikk deg inn på våre nettsider så finner du enkelt en av disse foreningene, og du skal bli møtt på en hyggelig og inkluderende måte.

Det første skrittet

Hvis du er en som ønsker å fylle kveldene og ettermiddagene med noe annet enn det du har i dag håper jeg at du som et første skritt sjekker ut mulighetene i en av disse foreningene. For mange vil det alltid være knyttet ekstra spenning til det å oppsøke et miljø hvor du er den eneste som ikke kjenner noen. Intensjonen bak fadderordningene er nettopp at du skal bli inkludert og introdusert til foreningens aktiviteter. Hvorvidt dette er noe for deg trenger du ikke ta stilling til med en gang, det er alltid mulig å endre kurs og retning. Forhåpentligvis finner du din flokk, og får et sosialt liv ved siden av studiene som du trives i.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Mike Fürstenberg

Mike Fürstenberg

Faglig leder SiO Foreninger 917 32 915

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge