Gå videre til innhold
SiO og Statens Vegvesen byr på vårpuss av sykkel på Bjølsen Studentby,  27. april kl. 15-18.
SiO og Statens Vegvesen byr på vårpuss av sykkel på Bjølsen Studentby, 27. april kl. 15-18.

Pressemelding -

Her får du gratis vårpuss av sykkelen før helga

Kommer du til bensinpumpetaket ved Bjølsen Studentby torsdag 27. april fra kl. 15 og utover, kan du få gratis vårpuss av sykkelen din. Nå er det sykkelpumper og ikke bensinpumper som gjelder.

Har du ikke egen sykkel, kan du teste en el-sykkel eller vinne bysykkelabonnement.

- Sykkel er miljøvennlig, effektivt og en fin måte å bli bedre kjent med byen på! Jeg vil oppfordre flere studenter til å bruke sykkelen til hverdags og håper at dette arrangementet kan være en dytt. Sykkelbyen Oslo er i ferd med å ta form og det er de 67 000 studentene i Oslo en naturlig del av, sier student og styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset.

Vil ha flere på sykkel i hverdagen

SiO og Statens vegvesen arrangerer gratis sykkelvårpuss ved den gamle «Busshallen» fra 1938, der også det gamle taket til bensinpumpene er bevart.

Her kan man prøve el-sykkel, delta i morsomme konkurranser og vinne fine premier. Det vanker også gratis boller, drikke og andre overraskelser til studenter og andre som tar turen innom på Bjølsen Studentby denne dagen. Statens vegvesen håper mange lar seg inspirere.

- Vi i Statens vegvesen er opptatt av å øke andelen trafikanter som bruker sykkel, og jobber stadig med å bedre sykkelvegnettet i Oslo. Studentene er en viktig målgruppe, og det er opplagt store muligheter for å få flere studenter til å sykle hvis de vet hvor de fine sykkelrutene er. Derfor vil vi gjerne være med på dette arrangementet, sier Dagmar Hoyer, som leder prosjektet Miljøvennlig transport i Statens vegvesen Region øst.

Fakta:

  • SiO og Statens vegvesen samarbeider om gratis vårpuss av sykler på Bjølsen Studentby den 27. april fra kl. 15.00-18.00.
  • Studenter i Oslo sykler mindre enn resten av befolkningen. Andel av alle hverdagsreiser på sykkel er 5 % for studenter mot 12 % av jobbreisende (Reisevaneundersøkelse, Oslo kommune, 2013).
  • Bjølsen Studentby har totalt 1064 studentboliger, både i den vakre verkstedshallen fra 1929 og i nye bygg.
  • SiO arbeider for å få flere bysykler til campuser og studentbyer.

Related links

Emner

Regions


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 26 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 500 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Ina Maria Finnerud

Ina Maria Finnerud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 902 32 065
Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge