Følg Studentsamskipnaden SiO

Pressemeldinger 2 treff

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

Pressemeldinger   •   feb 11, 2020 16:15 CET

SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn", sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff. "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider."

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

Pressemeldinger   •   okt 17, 2019 16:27 CEST

Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

Nyheter 1 treff

Serverer studentene insektpizza

Serverer studentene insektpizza

Nyheter   •   okt 30, 2018 05:00 CET

SiO Mat og Drikke inviterer studentene til å prøve pizza med melormer eller sirisser under Halloween. Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat. Jordas matressurser blir knappere i fremtiden, og vi må finne nye næringskilder. Insekter er proteinrike og gir lav miljøbelastning. Halloween er en fin anledning til å tenke litt nytt rundt mat.

Eventer 1 treff

Honning fra blomst til bord! Bli med på foredrag og honningsmaking!

Honning fra blomst til bord! Bli med på foredrag og honningsmaking!

Eventer   •   mar 26, 2019 16:02 CET

Bli med på et spennende foredrag av Bybi som er Oslos urbane birøkterlag og en miljøorganisasjon med fokus på biologisk mangfold.Arrangementet inngår i Table Talks av SiO Mat og Drikke. Velkommen til bords! Vi samles rundt langbordet med interessante temaer innen mat og drikke. Temaet er biene og pollinatorers uvurderlige betydning i matproduksjonen. Vi skal også smake oss gjennom honning som e...

27-03-2019, 14:0015:00 CET

Deiglig Frederikke, Frederikkehuset, Blindern. Problemveien 11, 0371 Oslo