Gå videre til innhold

Emner: Bærekraftig utvikling/CSR

  • Tar grep for å redusere engangsemballasje på campus

    I fjor valgte 3 av 4 gjester engangsbegre i buffeten på SiOs travleste spisested. I samarbeid med Oslo kommune og start-ups har SiO Mat og Drikke satt i gang et nytt pilotprosjekt. På én måned har bruk av engangsbegre blitt redusert 20 prosent hos Frederikke spiseri på Blindern.

  • Charlotte Ødegaard (37) blir ny innkjøpsdirektør i Studentsamskipnaden SiO


    Etter en omfattende rekrutteringsprosess tar Charlotte Ødegaard steget fra innkjøpssjef til innkjøpsdirektør i SiO.


    – Vi er svært fornøyde med at Charlotte Ødegaard har takket ja til stillingen. Det er ekstra stas når dyktige interne kandidater når opp i rekrutteringsprosessen i konkurranse med sterke kandidater utenfra, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

  • Deler ut 70 gratis gjenbrukssykler til studenter

    Har du ikke sykkel? Mellom 21. april og 2. mai deler SiO ut totalt 70 gjenbrukssykler til studenter, under sykkelfiks-eventer på studentbyene Vestgrensa, Bjølsen, Blindernveien, Sogn og St. Hanshaugen. Du kan også få hjelp med å fikse den gamle sykkelen din. – Med dette ønsker vi å bidra til mer sykling og mer gjenbruk, sier markedskoordinator Karina Karlsen i SiO.

  • Klesbyttedag for alle Oslo-studenter på Union Blindern!

    Fredag 25. mars kl. 16-19 arrangerer SiO klesbyttedag på Union Blindern, i samarbeid med Naturvernstudentene og Framtiden i våre hender Oslo studentlag. Her kan du levere inn plaggene dine mot kleskuponger, som du bruker til å finne like mange nye plagg. Fra fredag 18. mars har vi forhåndsinnsamling av klær.
    - Jeg leste at nordmenn i gjennomsnitt har 359 plagg i skapet, hvorav hvert femte plag

  • ​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

    SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn", sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff. "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider."

  • ​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

    Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

  • Serverer studentene insektpizza

    SiO Mat og Drikke inviterer studentene til å prøve pizza med melormer eller sirisser under Halloween. Insekttoppingen er sprø og proteinrik for den som tør, og kan også bli del av fremtidens studentmat. Jordas matressurser blir knappere i fremtiden, og vi må finne nye næringskilder. Insekter er proteinrike og gir lav miljøbelastning. Halloween er en fin anledning til å tenke litt nytt rundt mat.