Gå videre til innhold
NYE LØSNINGER: Hos Frederikke spiseri på Blindern er de stolte over det nye pilotprosjektet. – Håpet er at det kan frembringe ny, mer bærekraftig løsninger, sier Lene Kvale (t.v.), salgs- og markedsansvarlig i SiO Mat og Drikke. Foto: Oslo kommune.
NYE LØSNINGER: Hos Frederikke spiseri på Blindern er de stolte over det nye pilotprosjektet. – Håpet er at det kan frembringe ny, mer bærekraftig løsninger, sier Lene Kvale (t.v.), salgs- og markedsansvarlig i SiO Mat og Drikke. Foto: Oslo kommune.

Nyhet -

Tar grep for å redusere engangsemballasje på campus

På én måned har bruk av engangsbegre blitt redusert 20 prosent hos Frederikke spiseri på Blindern. — Piloten er en fin mulighet til å utforske nye løsninger, sier Lene Kvale, salgs- og markedsansvarlig i SiO Mat og Drikke.


På et av SiOs mest travle spisesteder har bruken av engangsbegre hengt igjen fra pandemien.

— I fjor valgte 3 av 4 gjester engangsbegre i buffeten. Nå ser vi at tallene snur, sier Lene Kvale. 

NY FLERGANGSBOKS: Engangsemballasjen er byttet ut med flergangsbokser på Frederikke spiseri på Blindern. På én måned har pilotprosjektet redusert bruken av engangsbegre med 20 prosent. Foto: Oslo kommune.

Samarbeid med kommunen og start-ups

 Sammen med kommunen, Grin, Vytal og Aion har SiO rullet ut et pilotprosjekt som nettopp tar grep rundt engangsemballasje.

— Engangsbegrene har blitt erstattet med såkalte flergangsbokser. Da får man boksen til hjemlån i fjorten dager, men mulighet for forlengelse finnes i appen som brukes til å opprette lånet. Flergangsboksene leveres tilbake ved automatene på Frederikkehuset på UiO Blindern. Ved for sen eller manglende levering, blir man trukket 90 kroner, men får da beholde boksen, forklarer Kvale.

Take-away-emballasje er blant de største kildene til forsøpling i bybildet i Oslo.

— Vi ønsker derfor å støtte dem som tester ut innovative løsninger for å redusere bruken av engangsartikler, forteller Tora Drægni, rådgiver for plastreduksjon i Oslo kommune.

Har tro på studentene

Synligheten av flergangsboksene og tallerkenene i porselen har gjort susen så langt. Foreløpig viser tallene at omtrent 3 av 4 går for sistnevnte når de skal forsyne seg.

— Det viktigste er å få ned bruken av engangsemballasje. Prosjektet ga oss en gyllen anledning til å utforske nye løsninger, fremhever Kvale.

Pilotprosjektet henger sammen med ambisjonene til SiO i bærekraft-strategien.

— Det blir spennende å se om prosjektet kan endre vaner. Vi har stor tro på at studentene er interessert i å finne klimavennlige løsninger i hverdagen. Forhåpentligvis kan piloten frembringe bærekraftige og praktiske løsninger, avslutter Lene Kvale. 

Pilotprosjektet varer fra 08.04 til og med 31.06.   

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mina Vinje

Mina Vinje

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Tilgjengelig på mandager og onsdager 98433700
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge