Gå videre til innhold
Noe for deg? Her er en av gjenbrukssyklene SiO deler ut til studenter på sykkelfiks-eventene.
Noe for deg? Her er en av gjenbrukssyklene SiO deler ut til studenter på sykkelfiks-eventene.

Nyhet -

Deler ut 70 gratis gjenbrukssykler til studenter

Har du ikke sykkel? Mellom 21. april og 2. mai deler SiO ut totalt 70 gjenbrukssykler til studenter, under sykkelfiks-eventer på studentbyene Vestgrensa, Bjølsen, Blindernveien, Sogn og St. Hanshaugen. Du kan også få hjelp med å fikse den gamle sykkelen din.

– Oslo er en fin sykkelby. Vi i SiO vil gjerne bidra til at flere studenter kan møte våren på to hjul, samtidig som vi bidrar til gjenbruk. Derfor arrangerer vi «SiO Sykkelfiks» med sykkelverksted, gratis gjenbrukssykler og nystekte vafler på fem av studentbyene våre, forteller markedskoordinator i SiO, Karina Karlsen.

Studenter som mangler egen sykkel kan møte opp på eventet og melde sin interesse. SiO deler ut totalt 70 gjenbrukssykler under arrangementene. Syklene er sjekket av studentforeningen OSI Sykkel og gis bort som de er.– Vi har fått god hjelp av engasjerte studenter i OSI Sykkel til å sette syklene i stand, forteller Karlsen.

Fiksetelt, vafler og mekanikere fra Mora Di
Studenter som har gamle eller slitne sykler kan ta sykkelen med og gi den en skikkelig vårpuss.

Det blir fiksetelt med verktøy for å gjøre enkel fiksing selv, og en vaskestasjon hvor man kan gjøre sykkelen skinnende ren gjennom en runde med såpevann.

Sykler som trenger litt ekstra omsorg kan få en profesjonell sjekk av sykkelmekanikere fra Mora Di. Det innebærer justeringer av gir og bremser, luft i dekkene, samt sjekk og smøring av drivverk. Hvis sykkelen i tillegg trenger nye deler som slange eller bremseklosser, kan man betale en egenandel ved å vippse mekanikeren på stedet.

– Ventetid må påregnes, men vi byr på nystekte vafler og en kopp kaffe, og tror det kan bli ganske hyggelig, sier Karlsen.

Her er sykkelfiks-eventene
Arrangementene er åpne for alle Oslostudenter og finner sted på Vestgrensa, Bjølsen, Blindern, Sogn og St. Hanshaugen fra kl 15 - 18 på følgende datoer;


Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge