Gå videre til innhold
SiO Athletica åpnet skiutleie i januar. Med stengte treningssentre er det ekstra viktig at det legges til rette for aktivitet utendørs.
SiO Athletica åpnet skiutleie i januar. Med stengte treningssentre er det ekstra viktig at det legges til rette for aktivitet utendørs.

Pressemelding -

Skaper møteplasser og aktivitet i en digital studiehverdag

Oslostudentene har i lengre tid hatt en studiehverdag preget av sosial isolasjon og digital undervisning. I SiO gjør det vi kan for at det nye semesteret blir så bra som det kan bli for studentene, sier styreleder i Studentsamskipnaden SiO Jonas Virtanen.


Vil ruste studenten
Helt siden den første nedstengingen i mars 2020 har SiO jobbet på spreng med å tilpasse tilbudet en annerledes studiehverdag. Med høsten og vinterens nye sosiale nedstenging og endring i driftsmuligheter har SiO satt ned en egen arbeidsgruppe for strakstiltak.

-Målsettingen er at vi kommer frem med tiltak som kan ruste studenten for studiehverdagen de nå står i, men ikke minst tilby arrangementer og tiltak de kan glede seg til, fortsetter Virtanen.

Oslo-studentene rammes ekstra hardt av en forlenget sosial nedstenging og strenge retningslinjer.

-Studentene har allerede en sårbar økonomi og det haster å få på plass en nasjonal krisepakke for studenter som har mistet arbeidsinntekt. Studentene har måttet vente altfor lenge, sier Virtanen

Les mer om SiOs tidligere koronatiltakspakke for studentene

Alternative møteplasser
Noen studenter har fått et forlenget opphold hos familien, mens andre er tilbake i Oslo og vil følge digital undervisning fra hybelen. Da smittesituasjonen gjør at SiO ikke kan legge til rette for fysiske møteplasser, er digitale møteplasser et viktig alternativ.

-I tiden fremover tilbyr vi alt fra digital quiz og musikkbingo, til konkurranser i sosiale medier. I tillegg forsøker vi å oppmuntre studentene med humor og motiverende tips. Vi har også en egen nettside med artikler som kan hjelpe studentene med en utfordrende semesterstart under korona, sier markedssjef Nico Wahl.

Her er SiOs semesterstartside.

Studentdemokratiet tilknyttet SiO, Velferdstinget i Oslo og Akershus, har tatt initiativ til å opprette små vennegrupper. Velferdstinget opprettet også små vennegrupper i forbindelse med julefeiringen, som var etterspurt ettersom flere studenter ble værende i Oslo i jula.

Les mer om tilbudet «vårsemester med nye venner»

Online trening og utendørs aktivitet
Fysisk aktivitet kan ha positiv innvirkning på studiehverdagen. Selv om treningssentrene er stengt, tilbyr SiO daglig gratis stream av gruppetimer og legger SiO til rette for aktivitet utendørs, i tråd med retningslinjene.

-Både vi og studentene savner det ordinære tilbudet til SiO Athletica, men vi må jo bare gjøre det beste ut av situasjonen. Vi håper daglig gratis streaming og online treningstilbud kan gi et boost inn i det nye semesteret, sier campusdirektør Fredrik Øren Refsnes.

I fjor var «Walk and Talk» med livstilsveileder et populært tiltak, som både bidro til aktivitet og en sosial møteplass.

-Frisk luft og aktivitet, kombinert med en god samtale, gjør walk and talk til et tiltak vi ønsker å tilby så langt det lar seg gjøre, fortsetter Refsnes

Tilbyr skiutleie til studenter
SiO har i januar åpnet utleie av langrennsski på Athletica Kringsjå for både studenter og medlemmer. 

-Endelig har snøen lagt seg i deler av Oslo-marka og vi håper skiutleien er treffer like godt i år som tidligere år. Vi oppfordrer studentene til å følge alle smittevernsregler og oppfordringer fra Ruter, Oslo kommune og andre aktører når det kommer til ferdsel til og i marka, avslutter Refsnes.

For mer info om skitilbudet, se SiO nettsider

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 600 studentboliger, helsetjenester, barnehager, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 500 medarbeidere (årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Pressekontakt

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Idun Kløvstad

Idun Kløvstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 47614656

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge