Gå videre til innhold
Frederikke spiseri brukes nå som lesesal før ordinær åpningstid. De store lokalene gjør det mulig å holde trygg avstand.
Frederikke spiseri brukes nå som lesesal før ordinær åpningstid. De store lokalene gjør det mulig å holde trygg avstand.

Nyhet -

SiO tilpasser tilbudet til studentene i eksamenstiden

Studentene i Oslo er nå midt i eksamenstiden med de strengeste smitteverntiltakene siden mars. Studentsamskipnaden SiO er opptatt av å sikre et godt tilbud til studentene, i en ekstra krevende eksamensperiode.

- Det er selvsagt begrensninger på hva vi kan legge til rette for på campus og studentbyene, men vi ønsker å gjøre mest mulig for studentene i en krevende tid. Vår største kantine brukes nå også som lesesal med enkel selvbetjening før vi åpner, vi deler ut goodibags og gratis kaffe, og vi tar kampanjer med til studentbyene, sier campusdirektør Fredrik Øren Refsnes

Så mange som tre av fem norske studenter har følt seg mer ensomme etter koronautbruddet i mars, viser en fersk undersøkelse fra Sentio.

- Studentene som gruppe er ekstra utsatt under pandemien fordi mange bor alene eller har begrenset sosialt nettverk i studiebyen. Vi er midt i eksamensperioden og det nærmer seg jul. Derfor er vi ekstra opptatt av å skape trygge og hyggelige møteplasser for studentene, fortsetter Refsnes

SiO står selvsagt klare til å utvide det fysiske tilbudet når smittesituasjonen tillater det.

- Vi håper både eksamensboost og vårt tilpassede serveringstilbud kan bidra til motivasjon og positivitet i en ekstra utfordrende eksamensperiode, sier Refsnes. 

Ekstra motivasjon i eksamensperioden 

De siste to ukene har SiO Mat og Drikke delt ut både mat og goodiebags ved studentbyene, UiO og OsloMet. Kampanjen har blitt gjennomført i tråd med gjeldende smittevernsregler og tett dialog med bydelsoverlegen.

-Vi er overveldet over responsen på årets eksamensboost. Det er tydelig at studentene setter pris på at vi deler ut gratis mat og goodiebags med et bredt utvalg. Det har vært spesielt hyggelig å besøke studentene der de bor, i studentboligbyene, sier Refsnes. 

Eksamensboostkringsja

Gjennom sosiale medier forsøker SiO å bidra med tips og motivasjon i en krevende studiehverdag.

-Det er mye aktivitet og respons på våre sosiale medier om dagen, alt fra studietips til oppskrifter blir godt likt. Vi forsøker også å legge til rette for digitale møteplasser, som digital filmkveld og quiz, sier markedsjef Nico Wahl.

Her er oversikt over noen av de kommende arrangementene. 

Ekstra kapasitet på psykisk helse 

Eksamenstiden kan også by på bekymring og stress. SiO Helse har et bredt tilbud hvis studentene har behov for å prate med noen eller øke motivasjonen for studiene.

-Som del av SiOs koronatiltakspakke har SiO økt kapasiteten til psykologer, rådgivere, psykomotoriske fysioterapeuter og helsesykepleiere med psykisk helsehjelp. Det er også satt opp individuelle walk and talks, kurs i mindfulness og et omfattende selvhjelpstilbud med video, podcaster og spørretjenesten Studenter Spør, sier Trond Morten Trondsen i SiO Helse

Videre informerer SiO Helse om at det er stor pågang på psykologtjenestene og viser derfor til øvrig digitalt tilbud, selvhjelp og kurs som et alternativ i påvente av time. 


Gratis kaffe, spill og tilpasset tilbud på Blindern

I høst åpnet SiO Mat og Drikke, i samarbeid med UiO, det nye serveringsstedet Union i Frederikkebygget på Blindern. Med sine store lokaler er dette bygget spesielt godt egnet for trygge møteplasser i en tid hvor fysisk avstand er viktig.

- På Union kan studentene spille gratis ping-pong, biljard, shuffleboard og dart. I tillegg er det egen spis så mye du vil pizzabuffet i gitte tidsrom. Planen er at Union Blindern holdes åpent frem til 11. desember, sier Refsnes.

Frederikke spiseri tilbyr servering mellom 11-14, men SiO har åpnet sittedelen fra kl. 08 slik at studentene kan benytte arealet til lesing og kollokvier.

- Vi tenker det kan være fint å kunne tilby studentene et alternativt sted å lese, også håper vi jo det selvbetjente tilbudet med kaffe og bakevarer til 20 kr har falt i smak, sier Refsnes. 

I en vanlig desember ville SiO invitert til felles pepperkakebaking inne på serveringsstedene. I år må tilbudet tilpasses.

-Vi deler ut over 300 pepperkakekit til studenter ved serveringsstedene, så de har mulighet til å lage pepperkaker der de bor. De får pepperkakedeig, utstikkere og sjokoladelinser, fortsetter Refsnes.

I tillegg har studentene blitt tilbudt gratis kaffe ved alle SiOs serveringssteder denne uken mellom kl. 09-10.

Digital trening

SiO Athletica er midlertidig stengt grunnet smittesituasjon og retningslinjer fra Oslo Kommune.

-Vi oppfordrer til bruk av vårt online treningstilbud, gratis live stream og utendørsaktiviteter. Vi ser frem til å åpne dørene igjen når smittesituasjonen tillater det, avslutter Refsnes.

Scroll ned for flere bilder og relevante saker. 

Emner

Regions

Pressekontakt

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Idun Kløvstad

Idun Kløvstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 47614656

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge