Gå videre til innhold
Visningsleiligheten vises til studenter og andre onsdag 18. oktober kl. 17-20. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)
Visningsleiligheten vises til studenter og andre onsdag 18. oktober kl. 17-20. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Nyhet -

Visning i Oslos grønneste studentboliger på Kringsjå

Onsdag 18. oktober kl. 17-20 inviteres studenter og naboer til visning i det som blir Oslos grønneste studentboliger. Visningen på Kringsjå Studentby er åpen både for interesserte studenter og naboer. Det er også mulig å søke på de nye studentboligene med innflytting fra desember.

- Vi forventer stor interesse for disse boligene og anbefaler interesserte å søke så fort som mulig, sier Trond Bakke, direktør for SiO Bolig.

Visningsleiligheten utendørs på Kringsjå er en prototype på de nye studentboligene SiO bygger. Størrelse, farger og materialer vil kunne variere, men alle får eget kjøkken og bad, slik studentene etterspør.

292 nye studentboliger klare til utleie

Oslo-studentene kan nå søke på rundt 200 nye studentboliger i massivtrebygget i Olav M Troviks vei 68 og på 72 nye studentboliger med adresse Olav M. Troviks vei 6.Alle de nye boligene på Kringsjå er tilknyttet SiOs eget geovarmeanlegg og får også solcellepanel på taket.

Størrelsen på de nye boligene er 15 til 20 kvm, og prisen varierer fra 5600,- til 6200,- inkludert internett og oppvarming.

Hva: Visningsleligheten står utendørs på studentbyen i dag. Det er denne SiO nå inviterer til visning i, ikke selve massivtrehuset.
Når: Onsdag 18. oktober kl. 17-20
For: Alle som er interessert eller nysgjerrige på hvordan de nye studentboligene vil se ut.
Studenter i søkeprosess vil kunne få svar på spørsmål og hjelp til å søke.

Fakta:

  • SiO holder visning av visningsleiligheten på Kringsjå Studentby onsdag 18. oktober kl. 17-20.
  • De nye studentboligene i Olav M. Troviks vei 68 og 70 bygges i massivtre.
  • Alle de nye boligene får geovarme og solcellepanel på taket.
  • Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. Prosjektet bygges som et Futurebuilt-prosjekt, med strenge klimakrav.
  • Solceller på taket produserer elektrisitet, mens jordvarmen hovedsakelig brukes til å varme varmtvann. 4,4 millioner av semesteravgiften 2017 skal gå til å finansiere solceller på Kringsjå studentby. Solcellene er beregnet å dekke ca. 25 prosent av byggenes behov for elektrisitet.
  • Jordvarmen kommer fra egne brønner på studentbyen og er beregnet til å dekke ca. 40-50 prosent av byggenes varmtvannsbehov.
  • Kringsjå Studentby består av 27 bygg med 2365 studentboliger som er hjem for enkeltstudenter, par og familier. (Tall per oktober 2017).
  • SiO tilbyr nærmere 8500 studentboliger til over 10 000 studenter i Oslo og Akershus som et utdanningspolitisk virkemiddel for å oppnå like muligheter til utdanning.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ina Maria Finnerud

Ina Maria Finnerud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 902 32 065
Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge