Gå videre til innhold
Foto: Miele. Vaskeriet åpnet i november og har kapasitet til nær 5 tonn studentklesvask om dagen. Her blir det rent!
Foto: Miele. Vaskeriet åpnet i november og har kapasitet til nær 5 tonn studentklesvask om dagen. Her blir det rent!

Nyhet -

​Kringsjå Studentby har fått Norges største vaskeri

Kringsjå Studentby i Oslo har fått landets aller største fellesvaskeri målt i antall maskiner. Vaskeriet åpnet i november og har 74 vaskemaskiner og 74 tørketromler. Det gir kapasitet til nær fem tonn studentklesvask om dagen. Oslostudentene har fra før av Norges høyeste vaskeri, som er plassert på toppen av Grünerløkka Studenthus i 17. etasje.

-Det nye vaskeriet på Kringsjå er Norges største fellesvaskeri, og jeg tror også det må være det fineste, sier markeds- og boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka.

Splitter nytt
Maskinene er montert i søyler, slik at hver vaskemaskin har en tilhørende tørketrommel. Det brukes kun allergivennlig såpe, for å sikre at også allergikere kan benytte vaskeriet.

-Vi er glade for å tilby studentene en splitter ny maskinpark. Vi får mange gode tilbakemeldinger, sier Løkka.

Fem tonn om dagen
Vaskeriet ble åpnet i november og det har vært trafikk fra første stund.

Vaskemaskinene er levert av Miele Professional. Hver maskin har en kapasitet på 6,5 kg og en gjennomsnittlig vasketid på 55 minutter. Det gir en kapasitet på vask og tørk av nærmere fem tonn studentklær om dagen.

Oppgradering
Det nye vaskeriet er en del av oppgraderingen av Kringsjå studentby. Vaskeriet ligger like i nærheten av dagligvarebutikk, treningssenter, lesesal og cafe. Dermed kan studentene sette på en vask og gjøre andre ting frem til maskinen blir ferdig

-Da vi planla det nye vaskeriet var det viktig for SiO at det skulle ligge på bakkenivå. Beboere skal føle det som hyggelig, åpent og trygt å være inne i vaskeriet, sier boligdirektør Løkka.

Lett å bli kjent
Kringsjå har blitt oppgradert med nye studentboliger i massivtre, nye uteområder, treningssenter og kafé det siste året. Med visjonen «Vi møtes utenfor!» ønsker SiO å legge til rette for at mye mer av livet på Kringsjå studentby flytter utendørs, og at det er lett å bli kjent med naboen.

Fakta

  • Det nye vaskeriet på Kringsjå blir landets største i form av antall maskiner, og har totalt 148 maskiner fra Miele Professional, med 74 vaskemaskiner og 74 tørketromler
  • Vaskeriet har et areal på 170 kvadratmeter
  • Det bor 2716 studenter på Kringsjå Studentby. Kringsjå har i alt fem fellesvaskerier for studentene
  • SiO tilbyr velferdstjenester som skal gi bedre studentliv for 67 000 studenter ved 24 utdanningsinstitusjoner
  • SiO har også Norges høyeste fellesvaskeri. Dette er plassert på toppen av Grünerløkka studenthus

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ina Maria Finnerud

Ina Maria Finnerud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 902 32 065
Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge