Gå videre til innhold
Rapport for SiO - Studentenes helse- og trivselsundersøkelse, SHoT 2022

Dokument -

Rapport for SiO - Studentenes helse- og trivselsundersøkelse, SHoT 2022

Rapport for Studentsamskipnaden SiO, SHoT 2022. Se hovedrapporten for Studentenes helse- og trivselsundersøkelse 2022 og nettsiden https://studenthelse.no/ for mer informasjon om SHoT-undersøkelsen.
go to media item
Lisens:
Bruk i media
Innholdet kan lastes ned, bli brukt og delt i ulike medier av for eksempel journalister, bloggere, spaltister, kommentatorer etc., med den hensikt å formidle, fortelle og kommentere dine pressemeldinger, oppslag eller informasjon, forutsatt at innholdet er uendret og brukt i sin helhet. Opphaver skal navngis i den grad og på den måten god skikk tilsier (dette betyr f.eks. at fotografer nesten alltid skal navngis).
Opphavsrett:
SiO
Filformat:
.pdf
Last ned

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

Studentsamskipnadene Sammen, Sit og SiO står bak Norges største undersøkelse om studenters helse og trivsel, som gjennomføres av Folkehelseinstituttet. I dag, 8. september, ble 2022-rapporten lansert.

En av tre studenter har alvorlige psykiske plager

35 % av norske studenter opplever alvorlige psykiske plager, viser Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) 2022. – I 2010 var det én av seks studenter, og nå er det én av tre. Utviklingen over tid viser en trend som må følges opp, sier leder for SHoT-undersøkelsen, Kari-Jussie Lønning. Blant temaene i SHoT er trivsel, livskvalitet, fysisk og psykisk helse, økonomi og studieferdigheter.

Illustrasjonsbilde: Vennskap er viktig for tilhørighet, trivsel og mestring av studentlivet. Foto: Svein Finneide.

Fire av ti studenter mangler venner på studiestedet

41% av norske studenter har få eller ingen venner på studiestedet sitt. Funnet presenteres under et arrangement i Arendalsuka i dag, og er det første funnet som er klart fra SHoT 2022, Norges største undersøkelse om studenthelse. - Vennskap er viktig for tilhørighet, trivsel og mestring av studentlivet. Dette må vi få på plass tiltak for å bedre, sier leder for SHoT, Kari-Jussie Lønning.

Illustrasjonsbilde: Tilfredsheten med studiebyen Oslo stiger igjen etter pandemien.

Tilfredsheten med Oslo som studieby opp igjen etter pandemien

Tall fra samskipnadenes studenthelseundersøkelse SHoT 2022, viser at tilfredsheten med Oslo som studieby øker igjen etter pandemien. Studentene er særlig fornøyd med kultur- og uteliv, kollektivtransport og helsetilbud. Samtidig rapporterer også Oslostudentene om utfordringer med psykiske helse, ensomhet og økonomi.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge