Gå videre til innhold
Kringsjå Torg er hjertet i de nye uteområdene på Kringsjå Studentby (Illustrasjon ved SLA Oslo)
Kringsjå Torg er hjertet i de nye uteområdene på Kringsjå Studentby (Illustrasjon ved SLA Oslo)

Pressemelding -

Kringsjå blir utendørs studentby

Til høsten kan de nærmere 3000 studentene som bor på Kringsjå studentby ta i bruk splitter nye uteområder med frukthage, treningsfasiliteter, hinderløype, plantekasser og andre aktivitetsmuligheter. Med trådløst nett og nye sittegrupper kan også pensum inntas i frisk luft.


Som en del av revitaliseringen av Kringsjå går SiO nå i gang med å utvikle uteområdene på studentbyen som ble bygget på slutten av sekstitallet. Det er Snøhetta som er landskapsarkitekt for uteområdene. I senere fase har SLA utformet videre forslag basert på grunnlaget fra Snøhetta.

Med visjonen «Vi møtes utenfor!» ønsker SiO å legge til rette for at mye mer av livet på studentbyen nå flytter utendørs, og at det er lett å bli kjent med naboen.

- Her skal det bli et fantastisk sted å bo i studietiden. Vi skal rett og slett revitalisere hele Kringsjå studentby. Mer grønt og sosialt, og flere nærtilbud til de som skal bo her, sier Vetle Bo Saga, student og styreleder i SiO.

Nye møteplasser

I selve hjertet av studentbyen etableres Kringsjå Torg som vil bli et samlingssted med sitteplasser, petanque, bordtennis og vannspeil som kan brukes som skøytebane om vinteren. Torget vil også bli arena for flere av arrangementene som vil holdes på studentbyen.

- Mens Kringsjå Torg skal være stedet for liv og røre, skal Frukthagen være et grønt område for ro og rekreasjon med frukttrær og plantekasser, sier Saga.

 – Jeg har tro på at gode møteplasser gjør det lettere å bli kjent med naboen, noe mange av studentene ønsker seg, sier han.

Lett å være aktiv

SiO ønsker også å tilrettelegge for at Kringsjå skal være en studentby hvor det er lett å være aktiv. I tillegg til at SiO Athletica åpner på studentbyen høsten 2018 vil det også bli etablert en utendørs treningspark og en treningshinderløype. Studentbyen vil også få ballbinge, løpesti og slakk line, i tillegg til hengekøyer og fine sitteområder med muligheter for grilling.

Basert på studentenes ønsker

Innholdet i utendørssatsningen er bearbeidet med bakgrunn i en spørreundersøkelse blant beboerne på studentbyen. Aktivitetselementene vil ha en samlet kapasitet på 2400 personer i sommerhalvåret og 780 i vinterhalvåret per dag.

- Vi har lyttet til hva studentene som bor på Kringsjå ønsker seg, og nå realiserer vi noen av disse ønskene. Vi har samarbeidet med Snøhetta og SLA om en plan for uteområdene og mye vil stå klart allerede til semesterstart i høst, sier Vetle Bo Saga.

Åpner i semesterstart

Store deler av utomhusplanen vil stå ferdig høsten 2018, mens noen av elementene vil etableres i takt med ferdigstilling av familieboliger og rehabilitering av eksisterende bygg.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 24 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge