Følg Studentsamskipnaden SiO

Samler Oslos utdanningsinstitusjoner for erfaringsutveksling om studentmottak

Nyhet   •   okt 04, 2017 17:00 CEST

SiOs styreleder Gabrielle L. Gjerdset. Nettverkskonferansen er et samarbeidsprosjekt mellom ​SiO, ​Handelshøyskolen BI, ​UiO, KHiO, HiOA. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO).

Fredag 13.10. samles nær 100 ansatte som jobber med studiestart, studentliv og læringsmiljø ved Oslos utdanningsinstitusjoner og SiO for å utveksle erfaring på tvers.

Nettverkskonferansen #firstyearOslo arrangeres for fjerde gang i Oslo. Tema for høstens konferanse er mestringskultur og trivsel i studiehverdagen.Innlederne på konferansen er studenter og ansatte fra Oslos høyskoler og universitet som deler sine erfaringer fra semesterstart og fadderuker.

- Å være fersk student er en brå overgang fra livet på videregående.Mange flytter også hjemmefra det første studieåret. 67 000 studenter og 26 utdanningsinstitusjoner er tilknyttet SiO, og det gjør at vi kan spille en viktig rolle i å styrke samarbeidet om bedre studentmottak, sier Gabrielle L. Gjerdset, styreleder i SiO.

Sårbar oppstartfase

Høsten 2017 kom 18 000 ferske studenter til Oslo. Studentenes Helse og Trivselsundersøkelse (SHoT 2014) peker mot at både studentsamskipnadene og utdanningsinstitusjonene må gjøre mer for å forebygge psykiske symptomplager og følge opp studenter i den sårbare oppstartsfasen av studiene.

- Erfaringsdeling og nettverksbygging rundt studentmottak, læringsmiljø og god studenthverdag vil komme både dagens og fremtidige års studentkull til gode, sier Gabrielle L. Gjerdset.

Nettverkskonferansen er et samarbeidsprosjekt mellom SiO, Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus , Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

I USA og England har konferanser om #firstyear eksistert i mange år, mens fenomenet er nyere i Norge.

Om Nettverkskonferansen

  • Nettverkskonferansen arrangeres 13.10.2017 på Handelshøyskolen BI i Nydalen.
  • Konferansen arrangeres denne gangen i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.
  • Dette er fjerde gangen Nettverkskonferansen arrangeres.
  • Tema for konferansen er studentmottak og studentenes første år.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.