Gå videre til innhold

Nyhet -

Inviterer studentene til komplimentsfest 10. oktober (Verdensdagen for psykisk helse 2017)

SiO markerer Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober og inviterer til gledesfestival i samarbeid med Handelshøyskolen BI og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). 

SiOs bidrag er komplimentskampanje på campus og i sosiale medier. Studentene kan også glede seg til Bungee Run på BI og HiOA, foredrag og heis-sang mellom forelesningene på BI.

Årets tema for Verdensdagen er "Noe å glede seg over».

- Studenttilværelsen er en sårbar overgangsfase hvor mange kjenner på om de er flinke nok til å møte de kravene studiene stiller og til å få nye venner og et sosialt miljø.Verdensdagen er en fin anledning til å sette fokus på trivsel og mestring ved hjelp av enkelt, sosial samvær i campushverdagen, sier styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset.

Komplimentsfest
I år deler SiO ut over 2300 håndskrevne og enda flere digitale komplimenter til Oslostudentene på campus og i sosiale medier for å markere Verdensdagen. SiO oppfordrer studentene til å være med og lage en ordentlig komplimentsfest 10.10.

- Jeg håper mange studenter bruker dagen til å både gi og få komplimenter! En av seks studenter er ensomme og i de store forelesningssalene kan man ofte føle seg ekstra liten. Derfor håper jeg mange tar oppfordringen og gir en medstudent en kompliment, sier styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset.

Gledesfestival på BI og HiOA

SiO samarbeider også med Handelshøyskolen BI og HiOA, som i år markerer Verdensdagen ved å arrangere henholdsvis en Gledesfestival og en Mini-Gledesfestival for sine studenter med blant annet frivillig klemming, Bungee Run, synging i heisen, One Table Lunch og en rekke andre aktiviteter.

- Vi vil bruke Verdensdagen for psykisk helse til å gjøre det litt enklere for studentene på BI og ellers i Oslo å bli kjent med hverandre gjennom en rekke ulike aktiviteter på campus. Det blir flere overraskelser og mye å glede seg over denne dagen, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

- Formålet med studentkampanjen er å sette studentenes psykiske helse på dagsorden. Det å dele komplimenter, eller prøve seg på Bungee Run er også en fin anledning til å bli bedre kjent med medstudentene på en uhøytidelig og morsom måte. I dag ønsker vi å spre glede blant studentene våre, sier Julie Størholdt Iversen, læringsmiljøansvarlig i studentparlamentet ved HiOA.

Årets tema for Verdensdagen er noe å glede seg over under hashtaggen #minglede

Hva: Gledesfestivaler på Handelshøyskolen BI/ HiOA. Komplimentskampanje fra SiO. Utdelinger av komplimenter på Frederikke Spiseri og UiOs Campus.

Tid: Tirsdag 10. oktober. Ulike tidspunkter/hele dagen. Ta kontakt for detaljer.

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse. Gledesfestival og Komplimentskampanje gjennomføres med støtte fra Verdensdagen for Psykisk helse.
  • SiO mottok i 2016 Kreativitetsprisen for sin kampanje #Coffeesharing der blant annet death-metal-bandet Black Debbath oppfordret til å dele kaffe med en ukjent med låta Klein Kaffe.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge