Gå videre til innhold

Nyhet -

Inviterer studentene til komplimentsfest 10. oktober (Verdensdagen for psykisk helse 2017)

SiO markerer Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober og inviterer til gledesfestival i samarbeid med Handelshøyskolen BI og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). 

SiOs bidrag er komplimentskampanje på campus og i sosiale medier. Studentene kan også glede seg til Bungee Run på BI og HiOA, foredrag og heis-sang mellom forelesningene på BI.

Årets tema for Verdensdagen er "Noe å glede seg over».

- Studenttilværelsen er en sårbar overgangsfase hvor mange kjenner på om de er flinke nok til å møte de kravene studiene stiller og til å få nye venner og et sosialt miljø.Verdensdagen er en fin anledning til å sette fokus på trivsel og mestring ved hjelp av enkelt, sosial samvær i campushverdagen, sier styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset.

Komplimentsfest
I år deler SiO ut over 2300 håndskrevne og enda flere digitale komplimenter til Oslostudentene på campus og i sosiale medier for å markere Verdensdagen. SiO oppfordrer studentene til å være med og lage en ordentlig komplimentsfest 10.10.

- Jeg håper mange studenter bruker dagen til å både gi og få komplimenter! En av seks studenter er ensomme og i de store forelesningssalene kan man ofte føle seg ekstra liten. Derfor håper jeg mange tar oppfordringen og gir en medstudent en kompliment, sier styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset.

Gledesfestival på BI og HiOA

SiO samarbeider også med Handelshøyskolen BI og HiOA, som i år markerer Verdensdagen ved å arrangere henholdsvis en Gledesfestival og en Mini-Gledesfestival for sine studenter med blant annet frivillig klemming, Bungee Run, synging i heisen, One Table Lunch og en rekke andre aktiviteter.

- Vi vil bruke Verdensdagen for psykisk helse til å gjøre det litt enklere for studentene på BI og ellers i Oslo å bli kjent med hverandre gjennom en rekke ulike aktiviteter på campus. Det blir flere overraskelser og mye å glede seg over denne dagen, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

- Formålet med studentkampanjen er å sette studentenes psykiske helse på dagsorden. Det å dele komplimenter, eller prøve seg på Bungee Run er også en fin anledning til å bli bedre kjent med medstudentene på en uhøytidelig og morsom måte. I dag ønsker vi å spre glede blant studentene våre, sier Julie Størholdt Iversen, læringsmiljøansvarlig i studentparlamentet ved HiOA.

Årets tema for Verdensdagen er noe å glede seg over under hashtaggen #minglede

Hva: Gledesfestivaler på Handelshøyskolen BI/ HiOA. Komplimentskampanje fra SiO. Utdelinger av komplimenter på Frederikke Spiseri og UiOs Campus.

Tid: Tirsdag 10. oktober. Ulike tidspunkter/hele dagen. Ta kontakt for detaljer.

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse. Gledesfestival og Komplimentskampanje gjennomføres med støtte fra Verdensdagen for Psykisk helse.
  • SiO mottok i 2016 Kreativitetsprisen for sin kampanje #Coffeesharing der blant annet death-metal-bandet Black Debbath oppfordret til å dele kaffe med en ukjent med låta Klein Kaffe.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Trond Morten Trondsen

Trond Morten Trondsen

Direktør SiO Helse 905 55 712

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 28 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge