Gå videre til innhold
 Mandag 25.04.22 signerte SiO kontrakten med NCC for byggingen av 209 nye studentboliger i Brenneriveien 11. Planen er å starte arbeidene på tomten i starten av mai.
Mandag 25.04.22 signerte SiO kontrakten med NCC for byggingen av 209 nye studentboliger i Brenneriveien 11. Planen er å starte arbeidene på tomten i starten av mai.

Pressemelding -

Nå starter studentboligprosjektet i Brenneriveien

Boligtilbudet til studenter i bydel Grünerløkka skal styrkes. I dag signerte SiO kontrakten med NCC for byggingen av 209 nye studentboliger i Brenneriveien 11. Planen er å starte arbeidene på tomten i starten av mai.

SiOs hovedstyre har vedtatt utbygging av 209 studentboliger i Brenneriveien 11, og det er NCC som skal stå for byggingen.

Nå starter rivingen av det gamle forretningsbygget som står på tomten, og studentboligene skal etter planen stå ferdig i 2024.

- Brenneriveien vil bli den nederste av SiOs fire studentbyer ved Akerselva, i tillegg til populære Grünerløkka Studenthus, Bjølsen Studentby og Nydalen Studentby, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Åpner opp tilgangen til Akerselva
Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo. Samtidig benyttes anledningen til å sørge for å åpne opp tilgangen til Akerselva for hele Oslos befolkning.

- Dette prosjektet vil gi en herlig visuell opplevelse knyttet til det grønne beltet langs Akerselva. Dette vil bli et gode for hele Oslo kommunes befolkning, og et nytt løft for bydel Grünerløkka, sier Johannessen.

  209 singel- og parboliger
  Brenneriveien 11 vil fylles med moderne og miljøvennlige boliger. Studenthuset planlegges å inneholde 195 ettroms leiligheter og 14 toroms leiligheter. Bygget vil få tre takterrasser integrert på de skrå takflatene på bygget.

  - Dette prosjektet imøtekommer studentenes ønske om singelbolig, men med muligheten til å treffe hverandre på campus, i byen og ved bruk av fellesarealer, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

  Historisk og kulturell betydning
  Eiendommen på Brenneriveien har gangavstand til flere av utdanningsinstitusjonene i Oslo. Brenneriveien er en av flere gater med historiske fabrikkbygg langs Akerselva. I dag har Brenneriveien et rikt kulturliv med blant annet konserter, utesteder, søndagsmarked og utstillinger. Studentboliger vil være en fin fortsettelse av Brenneriveiens historie.

  - SiO er opptatt av å bevare det arkitektoniske uttrykket i området og å bidra til positiv byutvikling. Bygget vil få teglsteinsfasade og skråtak samt enkle tilganger til elva gjennom portaler i første etasje, sier Eskelund.

   Fakta:

   • Brenneriveien 11 ligger vakkert til ved Akerselva, og bygget vil bestå av fellesfunksjoner og næringslokaler i første etasje og 209 studentboliger i 2. til 6. etasje. Totalt areal er beregnet til nærmere 10 000 kvadratmeter.
   • Rivingen av eksisterende bygg starter i mai 2022. Etter planen kan de første studentene flytte inn i nybygget høsten 2024.
   • Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo. Prosjektet mottar støtte fra Enova på 3,2 millioner kroner.
   • Det er bygg- og anleggsselskapet NCC som skal bistå SiO i byggingen av Brenneriveien 11. 
   • SiO har et bredt boligtilbud, både hva gjelder boligtyper og boligstørrelser, beliggenhet og ulike priskategorier, med nærmere 9000 studentboliger på ulike lokasjoner i Oslo. Det er fremdeles stort behov for flere studentboliger i Osloområdet, og SiO har pågående byggeprosjekter blant annet på Kringsjå, Lillestrøm og i Brenneriveien.

   Emner

   Kategorier

   Regions


   Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til 74 380 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 9000 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 936 medarbeidere (450 årsverk) og en omsetning på om lag 1,2 milliarder kroner. www.sio.no.

   Kontakter

   Nina Langeland

   Nina Langeland

   Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

   Relatert innhold

   SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

   SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

   Studentsamskipnaden SiO
   Trimveien 4
   0314 OSLO Oslo
   Norge