Gå videre til innhold
Studentslippet har blitt arrangert fire ganger før. Her fra 2018.
Studentslippet har blitt arrangert fire ganger før. Her fra 2018.

Pressemelding -

Gratis kulturaktiviteter for nye studenter i hele september

Studentslippet er et helt gratis «bli-kjent-med-byen og hverandre»-arrangement for nye studenter i Oslo. Ferske studenter kan de neste ukene blant annet besøke Roseslottet og flere museer, delta på Stand Up padling, gå på omvisning i operaen eller quizkveld på Kringsjå Studentby. Alt er gratis.

Studentslippet arrangeres for femte gang. Nytt i år er at Studentslippet varer fra studiestart og i hele september.

- I år er fokuset å legge til rette for morsomme og trygge bli-kjent aktiviteter for førsteårsstudenter også utover høsten, noe som er ekstra viktig en tid med mye digitalundervisning og færre sosiale møteplasser, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO.

Nye sjanser til å bli kjent

-Dette er en flott mulighet for våre studenter til å bli kjent med sin nye studieby. Siden studiestarten har vært spesiell for mange, er jeg glad for at studentene kan delta på morsomme og varierte aktiviteter i trygge rammer, enten alene eller sammen med faddergruppen sin, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo.

Studentene kan delta sammen med andre fra faddergruppen, med venner eller melde seg på aktiviteter på egen hånd.

- Det er viktig å fortsette innsatsen for å bygge et godt sosialt nettverk også etter fadderukene. Jeg vil oppfordre studentene til å gå sammen i mindre grupper, og besøke kulturattraksjoner, delta på aktiviteter, og utforske nye områder i Oslo under Studentslippet, sier Curt Rice, rektor ved OsloMet.

Mange fine steder og studentmiljøer 

- I Oslo finner du mange aktiviteter som er helt gratis– og som ikke krever hverken billett eller booking. Et godt studentliv handler også om å bli kjent med alt studentbyen din har å by på, oppfordrer Marius Eriksen, divisjonsdirektør for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI.

Studentslippet har en egen nettside med steder og aktiviteter studentene kan besøke. Du får også tips om ting som er gratis hele året.

-Oslo er en fantastisk studentby med mange fine steder og mange ulike studentmiljøer Jeg vil anbefale alle nye studenter til å bruke Studentslippet til å bli kjent, leve studentlivet og tilpasse seg de smittevernreglene som gjelder nå, sier Arne H, Krumsvik, rektor på Høyskolen Kristiania.

Nye billettslipp hver torsdag

Studentslippet arrangeres for femte gang, og er et samarbeidsprosjekt mellom UiO, OsloMet, Høyskolen Kristiania, BI, Studentsamskipnaden SiO og Oslo kommune.

Programmet oppdateres fortløpende frem til slutten av september. Følg eventet på Facebook og sjekk nettsidene regelmessig for nye billettslipp hver torsdag. Du melder deg på hver aktivitet du ønsker å være med på og mottar en personlig billett.

Smittevern

Studentslippet 2020 har innført tiltak for å sikre at antall deltakere på aktiviteter er innenfor ansvarlige begrensninger, og at samarbeidspartnere har gode rutiner for smittevern. Når du deltar i aktiviteter under Studentslippet må du følge gjeldende smittevernregler om håndhygiene, avstand og holde deg hjemme om du er syk. Det er ikke lov å gi billetten sin til en annen, og du kan bli bedt om å legitimere deg.

Flere bilder fra tidligere studentslipp ligger nederst på siden. 

Related links

Emner

Tags

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 600 studentboliger, helsetjenester, barnehager, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 500 medarbeidere (årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Pressekontakt

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Fam Karine Heer Aas

Fam Karine Heer Aas

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 900 82 746

Relatert materiale

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 28 studiesteder i Osloregionen. 71 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge