Gå videre til innhold
Frivillige faddervakter skal gi trygg studiestart

Pressemelding -

Frivillige faddervakter skal gi trygg studiestart

Helgen 19. og 20.august vil frivillige faddervakter være til stede i byen for å slå av en prat med studentene, vise synlighet og bidra til en trygg start på studiet for både nye og gamle studenter som er ute i Oslonatten denne helgen.

- Det er veldig hyggelig at både ordfører og rektorene ved de største studiestedene deltar som faddervakter sammen med studentene og SiO. Vi ønsker å være synlige og til stede, samt sørge for en trygg og god studiestart for de nye Oslostudentene, sier administrerende direktør i SiO, Andreas Eskelund, som også skal gå faddervakt denne helgen.

Første studiestart uten koronaregler

Faddervaktordningen i Oslo ble startet opp i 2019 på initiativ av Velferdstinget i Oslo og Akershus, UiO, OsloMet, BI, Høyskolen Kristiania og SiO. Målet er å bidra til at studiestart i august blir en fin opplevelse for studentene, med en varm velkomst og trygge, gode rammer.

- Fadderuka er viktig for mange studenter og har en stor påvirkning på den sosiale hverdagen resten av studietiden. Dette blir den første studiestarten uten koronarestriksjoner på 3 år, og mange studenter har mye å ta igjen. Vi forventer liv og røre, og det må skje i trygge rammer. Derfor kommer vi til å være til stede for å bidra til at Oslo skal være en trygg studentby for alle, sier Marius Torsvoll, student og leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Viktig med folk i gatene

De frivillige faddervaktene vil stå på stand på Youngstorget og Spikersuppa fra kl.22:00 til 04:00 begge dager. Ved faddervaktenes stand deles det ut vannflasker og litt å spise, i tillegg vil faddervaktene også være synlige i bybildet med grupper av faddervakter rundt de mest populære uteområdene og sentrumsparkene. Tilbakemeldingen på ordningen blant studenter har vært positive, melder Trond Morten Trondsen, direktør for SiO Studentliv. 

Ønsker flere faddervakter velkommen

-Tilbakemeldingene fra studentene når vi er ute har vært veldig positive, og vi opplever at vi gjør en viktig jobb. Vi håper enda flere studenter og ansatte på studiestedene vil være med som faddervakter, og tar imot påmeldinger helt til helgen”, sier Trond Morten Trondsen, direktør for SiO Helse.

Totalt er det 75.000 studenter i Oslo, og rundt 18.000-20.000 av dem er nye studenter. Å sikre at studiestarthelgen i august blir en fin opplevelse blir derfor viktig ikke bare for studenter og faddere, men også byens øvrige innbyggere.

Emner

Kategorier

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til 74 380 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 9000 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 936 medarbeidere (450 årsverk) og en omsetning på om lag 1,2 milliarder kroner. www.sio.no.

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge