Gå videre til innhold
Fredag 14.08. var det mange studenter som testet seg. Det tas penselprøve fra  nese og hals.
Fredag 14.08. var det mange studenter som testet seg. Det tas penselprøve fra nese og hals.

Pressemelding -

Egen teststasjon for studenter i Oslo

12.08 åpnet SiO Helse en egen teststasjon for Oslo-studentene på campus Blindern ved UiO. Det er både viktig og bra at SiO og UiO sammen legger til rette for at Oslo-studentene tester seg for Covid-19, sier direktør i SiO Helse, Trond Morten Trondsen.

Om testtilbudet

Studenter i Oslo som mistenker at de er smittet av covid-19 kan teste seg på den nye teststasjonen på Frederikkeplassen på Blindern. Studentene ringer til SiO Helse (22 85 33 00) for å avtale tidspunkt og får deretter beskjed om oppmøtetidspunkt for testing.

SiO Helses teststasjon er et supplement til Oslo kommunes testtilbud,. Dersom det ikke er ledig time på Blindern, vil studenter fortsatt ha mulighet til å bestille koronatesting via kommunens koronatelefon. Tilbudet gjelder for studenter tilknyttet SiO.

Kommentarer fra SiO Helse og UiO

- Med full bemanning vil vi kunne teste opp mot 1500 studenter i uken og vi planlegger for å kunne doble testkapasiteten. Det gjør det enklere for studenter å teste seg, samtidig som det avlaster Oslo kommunes testtilbud, sier SiO Helses direktør Trond Morten Trondsen

- Vi jobber tett med studiestedene i Oslo for å gjøre tilbudet kjent for studentene, sier direktør i SiO Helse Trond Morten Trondsen

- Vi har jobbet masse med smittevern sammen med fadderne og vi opplever stor bevissthet blant studentene. De vil gjerne ha et så normalt semester som mulig, sier direktør i SiO Helse Trond Morten Trondsen

- Et lett tilgjengelig testtilbud er viktig for å kunne holde campus så åpent og trygt som mulig, og for at studentene våre skal føle seg godt ivaretatt. Derfor er vi glade for dette gode samarbeidet med SiO Helse, sier UiOs rektor Svein Stølen.

Slik foregår testingen

Ved teststasjonen tas det penselprøve fra både hals og nese. Det er gratis å ta testen. Det er ikke mulig å ta blodprøver ved denne teststasjonen. Studentene vil heller ikke bli undersøkt av lege.

Prøvesvar

Prøvesvaret sjekkes av den enkelte på www.helsenorge.no eller på www.furstpasient.no én til to dager senere. Studenter som ikke har norsk personnummer, må ringe SiO Helse for å få svar. Ved positiv test, vil man bli kontaktet av bydelens smittevernteam for oppfølging.


For mer informasjon om teststasjonen, gå til SiOs nettside om koronatesting

Bilder ligger nederst på siden.

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 900 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Trond Morten Trondsen

Trond Morten Trondsen

Direktør SiO Studentliv 905 55 712

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge