Gå videre til innhold
SiOs nye eiendomsdirektør, Birte Almeland, har kompetanse innen utvikling av klimanøytrale bygg og har tidligere ledet innovative prosjekter med ambisiøse mål for klimareduksjon innen materialer, energi og byggeprosess.
SiOs nye eiendomsdirektør, Birte Almeland, har kompetanse innen utvikling av klimanøytrale bygg og har tidligere ledet innovative prosjekter med ambisiøse mål for klimareduksjon innen materialer, energi og byggeprosess.

Pressemelding -

​Birte Almeland ny eiendomsdirektør i SiO

Birte Almeland kommer til SiO fra stillingen som direktør for Veidekke Bygg Forretningsområde VestHun har med sine 27 år i Veidekke bred ledererfaring og kompetanse innen prosjektutvikling og prosjektledelse av ulike typer byggeprosjekter.

- Jeg er veldig glad for å få jobbe med studentboligbygging og bidra til en viktig samfunnsoppgave. Med min tidligere erfaring innen prosjektledelse og eiendomsutvikling, er stillingen som eiendomsdirektør i SiO midt i blinken, sier Almeland.

Birte Almeland er utdannet sivilingeniør og har erfaring blant annet med både OPS-kontrakter og samspillskontrakter. Bærekraft er et viktig tema for henne. Hun har kompetanse innen utvikling av klimanøytrale bygg og har tidligere ledet innovative prosjekter med ambisiøse mål for klimareduksjon innen materialer, energi og byggeprosess. 

- SiO er en stor og profesjonell aktør som satser på grønn boligutvikling blant annet gjennom byggeprosjekter i massivtre og fossilfrie byggeplasser. Med studenter som målgruppe kommer vi til å bli utfordret enda mer på å bygge bærekraftig fremover. Det både motiverer og forplikter sier Almeland.

Lisbeth Dyrberg, adm.dir. i SiO, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Vi har store forventninger til Birte, og mener hun er rett person til å utvikle eiendomsavdelingen videre med implementering av nye teknologi- og klimakrav, økt kompleksitet og en større studentboligmasse, sier Dyrberg.

SiO leverer velferdstjenester til 71 000 studenter i Osloregionen. Tilbudet inkluderer 8600 studentboliger. Med 500 000 kvadratmeter eiendomsmasse er SiO en stor aktør innen utvikling, drift og forvaltning av eiendom. I løpet av de neste årene skal SiO bygge ytterligere 1500 nye boliger, og investere for rundt 1,5 milliarder.

For øyeblikket har SiO flere prosjekter i reguleringsfase og ti pågående rehabilitering- og nybyggprosjekter. SiO er og vil være en aktør som setter tydelige spor når det gjelder eiendomsutvikling og eiendomsdrift - lokalt i Oslo og nasjonalt – for fremtidsrettede studentboliger. Blant prosjektene som ferdigstilles i 2021 er rehabilitering av Pilestredet 31, ombygging av Gjerdrumsvei 10 og nybygget Blindern Studenthus.

Almeland tiltrådte stillingen i januar 2021.

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til ca. 71 000 studenter ved 26 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 8600 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 890 medarbeidere (500 årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no.

Pressekontakt

Birte Almeland

Birte Almeland

Eiendomsdirektør 95077031

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 28 studiesteder i Osloregionen. 71 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge