Gå videre til innhold

Pressemelding -

Andreas Berggren Eskelund blir ny administrerende direktør i SiO

1. august blir Andreas B. Eskelund ny administrerende direktør i SiO. Han har lang fartstid fra ulike lederjobber innen eiendoms- og facility management-bransjen. I dag sitter han i konsernledelsen i Boligbyggelaget Usbl med ansvar for eiendomsdrift, utleieboliger og servicetjenester.

Eskelund har også bakgrunn som leder for et av forretningsområdene i Coor Service Management og som konsulent innen strategi- og virksomhetsutvikling fra PwC Consulting.

Vil jobbe tett med studentene
- SiO har et bredt tjenestespekter som bidrar til en enklere og bedre hverdag for studentene. Kompleksiteten og mangfoldet i SiO appellerer særlig til meg, og jeg gleder meg til å jobbe tett med studenter, ansatte og studiestedene for å videreutvikle det allerede høye nivået på tjenestene, sier Eskelund.

Eskelund bor med kone og tre barn på Rasta. Han er utdannet siviløkonom fra NHH, og har i tillegg en MBA fra Kingston University i London.

- Det er flere viktige områder som jeg ivrer etter å gå i gang med – å gjøre Oslo til en enda mer attraktiv studentby, økt fokus på bærekraft og ikke minst studentenes situasjon post korona, sier Eskelund.

Fornøyd med ansettelsen
Stine Johannessen, styreleder i SiO, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Vi gleder oss veldig til å få inn Andreas som ny administrerende direktør i SiO. Andreas har lang erfaring innenfor tjenesteområdene vi tilbyr, noe vi ser på som godt å ha med seg inn i stillingen. Både med tanke på videreføring av tjenestene vi har i dag, men også for utvikling av nye tilbud, utdyper Johannessen.

Samfunnsoppdraget
Engasjementet for studentene er viktig for hovedstyret.

- I samtaler med Andreas har det kommet tydelig fram at han brenner for samfunnsoppdraget til SiO, og for studentene som målgruppe, sier Johannessen.

Andreas Berggren Eskelund overtar etter Lisbeth Dyrberg, som går av med pensjon sommeren 2021.

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til ca. 71 000 studenter ved 26 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 8600 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 890 medarbeidere (500 årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no.

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge