Gå videre til innhold
Stine Johannessen

Bilde -

Stine Johannessen

Stine Johannessen er nestleder og konstituert styreleder i SiOs hovedstyre.
Thorstein Diesen
Lisens:
Bruk i media
Innholdet kan lastes ned, bli brukt og delt i ulike medier av for eksempel journalister, bloggere, spaltister, kommentatorer etc., med den hensikt å formidle, fortelle og kommentere dine pressemeldinger, oppslag eller informasjon, forutsatt at innholdet er uendret og brukt i sin helhet. Opphaver skal navngis i den grad og på den måten god skikk tilsier (dette betyr f.eks. at fotografer nesten alltid skal navngis).
Kreditering:
Thorstein Diesen
Filformat:
.jpg
Størrelse:
6000 x 4000, 8.76 MB
Last ned

Emner

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

Andreas Berggren Eskelund blir ny administrerende direktør i SiO

​1. august blir Andreas B. Eskelund ny administrerende direktør i SiO. Han har lang fartstid fra ulike lederjobber innen eiendoms- og facility management-bransjen. I dag sitter han i konsernledelsen i Boligbyggelaget Usbl med ansvar for eiendomsdrift, utleieboliger og servicetjenester.

 – Overskuddet fra 2021 skal komme studentene til gode i form av grønnere velferdstilbud og en bedre studentby, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Bruker overskuddet på miljøfond og styrking av Oslo som studentby

Pandemien har satt preg på campuslivet og på SiOs drift også i 2021. Årsregnskapet viser et overskudd på 39,9 millioner. Gevinsten ved salg av Nydalen Studenthus er en av hovedårsakene til det positive resultatet, mens den ordinære driften har gitt et marginalt overskudd. SiO setter av 12,9 millioner av overskuddet fra 2021 til å styrke studentlivet i Oslo og 12,9 millioner til miljøtiltak.

Det har vært et tøft år for oss studenter, med sosial isolasjon, stram økonomi og en stor andel digital undervisning. SiO har gjennom hele pandemien forsøkt å støtte studentene innenfor de rammene vi har, sier Stine Johannessen.

SiOs årsregnskap 2020 er sterkt preget av pandemien. - Studentenes behov viktigere enn noen gang!

SiO går i 2020 på et betydelig underskudd. Pandemien har naturlig nok satt sitt preg på driften. Det har vært viktig å tilpasse velferdstilbudet til studentenes endrede behov i samarbeid med utdanningsinstitusjonene og studentene for at studentlivet skal bli så bra som mulig - tross alt. Årsresultatet for konsernet i 2020 viser et underskudd på 33,8 millioner.

Illustrasjonsbilde: Tilfredsheten med studiebyen Oslo stiger igjen etter pandemien.

Tilfredsheten med Oslo som studieby opp igjen etter pandemien

Tall fra samskipnadenes studenthelseundersøkelse SHoT 2022, viser at tilfredsheten med Oslo som studieby øker igjen etter pandemien. Studentene er særlig fornøyd med kultur- og uteliv, kollektivtransport og helsetilbud. Samtidig rapporterer også Oslostudentene om utfordringer med psykiske helse, ensomhet og økonomi.

Overskuddet gjør det mulig for SiO å realisere enda flere studentboliger. Bildet viser åpningen av Lillestrøm Studentby i oktober 2022.  Blant de større prosjektene som pågår i 2023 er nybyggingen på Kringsjå Studentby og Vulkan.

255 millioner til studentboligutvikling og velferdstjenester

SiOs økonomi har også i 2022 vært preget av pandemien, med redusert tjenestetilbud første del av året. Salgsgevinsten for Åråsen Studenthus bidrar til at SiO oppnår et årsresultat på 255,8 millioner, selv om den ordinære driften kun har gitt et marginalt overskudd på ca 8 millioner. Overskuddet gjør det mulig for SiO å realisere enda flere studentboliger og fortsatt ha et bredt velferdstilbud.

SiO fjerner egenbetaling til psykisk helse fra neste semester. Vi håper dette oppleves som et positivt signal og et ønske om å være der for studentene, sier  Stine Johannessen, styreleder i SiO.

SiO fjerner egenandel på psykisk helse

Egenbetaling til psykisk helse hos SiO Helse fjernes med virkning fra semesterstart. Egenandelen er i dag 100 kroner, og maksimalt 300 kroner i året. -  Flere studenter enn før opplever psykiske plager, og det tar vi på alvor. Selv om dagens egenandel ikke er høy, håper vi dette oppleves som et positivt signal og et ønske om å være der for studentene, sier Stine Johannessen, styreleder i SiO.

Vil løfte studentenes Oslo: Marius Torsvoll, leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus, Rina Mariann Hansen (AP), byråd for næring og eierskap og Stine Johannessen, student og styreleder i Studentsamskipnaden SiO.

SiO gratulerer: Vedtatt studentmelding gir løft for Oslostudentene

SiO gratulerer studentene etter at bystyret i Oslo enstemmig har vedtatt at Oslo skal få en studentmelding. Studentmeldingen vi gi en helhetlig strategi og tiltaksplan som kan løfte studentenes velferd i Oslo. – Studentene har gjort en stor innsats for å få en egen studentmelding, og det er veldig stas å se at bystyret nå har vedtatt å gjøre det, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO

Vi har hele tiden vært tydelig på at vi gjør alt som er mulig for at de som kan gjøre krav på forsinkelsesrenter, skal få dem, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Gir studentene bedre tid til å melde inn krav

SiO avviklet i november 2022 sin depositumsordning, og har nå besluttet å avbryte foreldelsesfristen for forsinkelsesrenter, slik at tidligere beboere får bedre tid på seg til å melde inn krav og kontonummer. - Vi har hele tiden vært tydelig på at vi gjør alt som er mulig for at de som kan gjøre krav på forsinkelsesrenter, skal få dem, sier Andreas Eskelund, adm.dir i SiO.

Tilskuddet er fordelt på 446 nye studentboliger i Nydalen, 38 på Kringsjå og 40 på Ullevål. Nydalen Studentby består i dag av to bygg i historiske omgivelser. Her planlegges tre nye bygg på 11 til 13 etasjer.

SiO får 206 millioner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo

SiO har fått tilsagn om 206 millioner i tilskudd fra regjeringen til byggingen av totalt 524 studentboliger i Nydalen, på Kringsjå og Ullevål. — Vi er svært fornøyde med å ha fått et så høyt antall tilskudd, og dette er viktig for boligbyggingen vår. At vi har fått tilskudd til det store boligprosjektet som vi har klargjort for i Nydalen er meget gledelig, sier Andreas Eskelund, adm. dir. i SiO.

Om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. SiO deler sine beste tips for overgangen til studentlivet. Illustrasjonsfoto: Svein Finneide

Fem tips til kommende Oslostudenter

SiO ønsker alle nye studenter hjertelig velkommen til hovedstaden i august, og har noen tips for overgangen til studentlivet. – Vi i SiO jobber for at denne viktige fasen i livet starter på best mulig måte. Jeg vet av egen erfaring at studiestart kan være både spennende og litt tøff, og derfor står vi SiO klar til å bistå de nye studentene, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

SiO fordømmer alle brudd på folkeretten

Terrorhandlingene til Hamas og det militære svaret fra Israel skaper store menneskelige lidelser. SiO fordømmer terror og brudd på folkeretten. Sivile palestinere og israelere, barn og unge rammes, og det er store lidelser på begge sider av konflikten. Sivilbefolkningen må skjermes, og folkeretten følges. Vi ønsker å uttrykke omsorg og omtanke for alle berørte og tilby studentene noen å snakke med

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge