Gå videre til innhold
Studenter spør fyller to år

Nyhet -

Studenter spør fyller to år

21. oktober feiret SiO to års jubileum for Studenter spør! Nettsiden er opprettet som et tilbud der studentene kan spørre om det de lurer på anonymt og få kvalitetssikrede svar. Svarene utformes av SiO Helses fagpersoner: psykologer, rådgivere, leger, fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere.

- Studenter spør ble opprettet for å gi studenter et lavterskel tilbud. SiO Helse får mange henvendelser om alt fra sykdom, kjærlighet, rus og studiemestring. Vi tror at mange av de svarene vi gir er interessante for andre også. Med Studenter spør kan vi nå enda flere studenter med hvert av svarene, sier Iselin Overskeid Vinje i SiO Helse

Over 200 000 sidevisninger

Studenter spør har siden oppstarten i 2019 hatt over 100 000 brukere og dobbelt så mange sidevisninger. Det er blitt jobbet jevnt og trutt med å få oppmerksomhet om nettsiden og vi ser at bare i august 2021 hadde Studenter spør nesten 20 000 brukere. Vi antok at når vi fikk mange nok spørsmål inn på siden, så ville studenter også enklere kunne finne informasjonen de søkte på google. Det ser vi at stemte når vi ser hvor de ulike brukerne kommer fra.

- Vi håper at studenter, ved lese andres spørsmål og svar, kan se at andre lurer på det samme. Håpet er at de da føler seg mindre alene med det de sitter inne med. Vårt mål er også at Studenter spør kan gi studenter, som ellers nøler med å ta kontakt med helsetjenesten, et gratis, anonymt og lett tilgjengelig sted å finne kvalitetssikret informasjon på, sier Iselin Overskeid Vinje i SiO Helse.

Kropp, sex og identitet er den mest populære kategorien

Alle spørsmålene er lagt inn i seks kategorier, som skal hjelpe leseren til å finne svar på det hen lurer på. Kategoriene er "kjærlighet, vennskap og familie", "kropp, sex og identitet", "psykisk helse", "rettigheter og økonomi", "rus og snus" og "studiemestring". Innenfor disse kategoriene har SiO helse svart på neste 1000 spørsmål

I diagrammer ser vi at temaet kropp, sex og identitet er der studentene har flest spørsmål. 43 prosent av spørsmålene på Studenter spør handler om dette. I denne kategorien få studentene svar fra lege, helsesykepleier, tannlege eller fysioterapeut. Tre andre kategorier skiller seg også ut som veldig populære: rettigheter og økonomi, psykisk helse og kjærlighet. 

Mest leste spørsmål

Noen av spørsmålene er blitt lest av flere tusen brukere, og har vist seg å være veldig populære på nettsiden. Dette er de 10 mest leste spørsmålene.

1. Kan jeg drikke alkohol samme dag som jeg har tatt koronavaksine?
2. Øm kul bak øret en lymfeknute?
3. Blødning ved eggløsning normalt?
4. Hvor ser man svar på blodprøver tatt hos fastlege?
5. Har ømme brystvorter, hva kan årsaken være?
6. Hva gjør jeg med skabb?
7. Hvorfor er menstruasjonsblødningen min rosa?
8. Er det farlig å bruke valtrex mot herpes over tid?
9. Hva gjør jeg når kjæresten min mistet følelser for meg?
10. Kan kvisene skyldes at jeg har sluttet med p-piller?



Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge