Gå videre til innhold
SiO inviterer studenter til utetrening. Det blir alt fra kondisjonstimer på langrenn til styrkeøkter i treningsparken ved Kringsjå Studentby eller utearealene ved Athletica Domus.
SiO inviterer studenter til utetrening. Det blir alt fra kondisjonstimer på langrenn til styrkeøkter i treningsparken ved Kringsjå Studentby eller utearealene ved Athletica Domus.

Nyhet -

​Gratis utendørs trening for alle Oslostudenter

Denne uken starter SiO Athletica med fysiske gruppetimer utendørs. Det blir alt fra kondisjonstimer på langrenn til styrkeøkter i treningsparken ved Kringsjå Studentby eller utearealene ved Athletica Domus.

Studentene kan også melde seg på sosiale happenings som for eksempel en aketur.

— Vi ønsker å bidra til at studentene skal komme seg ut, møte andre og få et aktivt avbrekk i studiesituasjonen, sier campusdirektør Fredrik Refsnes i SiO.

Åpent for alle studenter
SiO Athletica starter med gruppetimer utendørs i uke 8. Tilbudet er åpent for alle studenter i Oslo og det er ingen krav til medlemskap i SiO Athletica. Det blir forhåndspåmelding og gruppene er på maksimalt 10 personer. Dette er i henhold til gjeldende smittevernregler. 

— SiO Athletica har gjennom hele covid-19-perioden hatt et tilbud både for medlemmer og ikke-medlemmer, og det fortsetter vi med nå, sier Refsnes.

«Walk and talk» på tomannshånd
Studentene har også mulighet til å melde seg på et tilbud SiO kaller «Walk and talk». Her møter studenten en livstilsveileder for en en-til-en gåtur i frisk luft. 

— Gjennom fysisk bevegelse og dagslys har vi gode erfaringer med at studenten åpner seg opp og tar opp temaer som er problematiske. Det kan være utfordringer tilknyttet coronasituasjonen, motivasjon, kostholds- eller livsstilsutfordringer, forteller Refsnes.

Medisinsk PT innendørs
SiO Athletica har åpnet opp for innendørs trening med PT på Athletica Domus for medlemmer som har medisinsk begrunnet årsak til trening. "Medisinsk begrunnet" betyr at studentene ha henvisning til trening som del av rehabilitering. Henvisningen må vises før trening igangsettes og må være gitt av de som i Norge kan gi slike henvisninger: lege, manuell-/fysioterapeut eller kiropraktor.

Digitale timer
Siden nedstengningen har SiO Athletica åpnet opp tilbudet sitt digitalt for alle studenter i Oslo. Åtte forskjellige gruppetimer har blitt live streamet via sio.no med forskjellige gruppetimetilbud studenten kan bli med på hjemmefra – uansett hvor stor plass de har på hybelen sin.

— Timene krever ikke noe annet utstyr enn det de fleste studenter har hjemme fra før av, for eksempel bøker. På disse månedene har vi fått 30 000 visninger av timene våre, og det er vi veldig fornøyd med, smiler Refsnes

Emner

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge