Gå videre til innhold
Om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. SiO deler sine beste tips for overgangen til studentlivet. Illustrasjonsfoto: Svein Finneide
Om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. SiO deler sine beste tips for overgangen til studentlivet. Illustrasjonsfoto: Svein Finneide

Nyhet -

Fem tips til kommende Oslostudenter

Oslo, [25.07.24] - Studentsamskipnaden SiO ønsker alle nye studenter hjertelig velkommen til hovedstaden i august, og har noen tips for overgangen til studentlivet.

I går utløp svarfristen for samordna opptak, og om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. Det er mye å tenke på for de nye studentene, og kanskje kan det kjennes litt overveldende.

Vi i SiO jobber for at denne viktige fasen i livet starter på best mulig måte. Jeg vet av egen erfaring at studiestart kan være både spennende og litt tøff, og derfor står vi SiO klar til å bistå de nye studentene, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Her er hennes beste råd til de som akkurat har takket ja til en studieplass i Oslo;

  • Boligsøk: Det er kø. Å finne en egnet bolig kan være en av de første utfordringene for nye studenter. SiO tilbyr rimelige studentboliger i Oslo, men let også på privatmarkedet og spør familie, venner og kjente. Gjør deg kjent med byen og let gjerne flere steder enn du først hadde tenkt.
  • Studiestøtte og økonomi: Søk studiestøtte og lag deg budsjett før du har gått løs på pengene. SiO tilbyr veiledning om økonomiplanlegging for å sikre en trygg og stabil økonomi gjennom studietiden.
  • Helse og trivsel: Når du betaler semesteravgift får du tilgang til rimelige eller gratis helsetjenester, rådgivning og støtte, samt et bredt spekter av trenings- og kulturaktiviteter. Skaff deg oversikt allerede nå.
  • Gode vaner: Lag deg en ukeplan og ta med både undervisning og lesetid.
  • Kulturelle og sosiale aktiviteter: Sett av tid til å bli kjent med Oslo, delta i foreningsliv og knytte vennskap. Følge med på eventkalenderen til SiO, med oversikt over aktiviteter og arrangementer for studenter i Oslo, blant annet et gratis gjenbruksfestival 12. august og Studentslippet, en hel uke med gratis Oslo-aktiviteter for nye studenter.


SiO er her for å støtte nye og gamle studenter i det nye studieåret, slik at hver enkelt kan få en litt bedre studiehverdag. Vi jobber også mer langsiktig for å styrke tilbudet til studentene innen bolig, helse og sosiale møteplasser, sier Johannessen.


Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge