Gå videre til innhold
Om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. SiO deler sine beste tips for overgangen til studentlivet. Illustrasjonsfoto: Svein Finneide
Om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. SiO deler sine beste tips for overgangen til studentlivet. Illustrasjonsfoto: Svein Finneide

Nyhet -

Fem tips til kommende Oslostudenter

Oslo, [25.07.24] - Studentsamskipnaden SiO ønsker alle nye studenter hjertelig velkommen til hovedstaden i august, og har noen tips for overgangen til studentlivet.

I går utløp svarfristen for samordna opptak, og om tre uker strømmer tusenvis av ferske studenter inn i Oslos pulserende studentmiljø. Det er mye å tenke på for de nye studentene, og kanskje kan det kjennes litt overveldende.

Vi i SiO jobber for at denne viktige fasen i livet starter på best mulig måte. Jeg vet av egen erfaring at studiestart kan være både spennende og litt tøff, og derfor står vi SiO klar til å bistå de nye studentene, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Her er hennes beste råd til de som akkurat har takket ja til en studieplass i Oslo;

  • Boligsøk: Det er kø. Å finne en egnet bolig kan være en av de første utfordringene for nye studenter. SiO tilbyr rimelige studentboliger i Oslo, men let også på privatmarkedet og spør familie, venner og kjente. Gjør deg kjent med byen og let gjerne flere steder enn du først hadde tenkt.
  • Studiestøtte og økonomi: Søk studiestøtte og lag deg budsjett før du har gått løs på pengene. SiO tilbyr veiledning om økonomiplanlegging for å sikre en trygg og stabil økonomi gjennom studietiden.
  • Helse og trivsel: Når du betaler semesteravgift får du tilgang til rimelige eller gratis helsetjenester, rådgivning og støtte, samt et bredt spekter av trenings- og kulturaktiviteter. Skaff deg oversikt allerede nå.
  • Gode vaner: Lag deg en ukeplan og ta med både undervisning og lesetid.
  • Kulturelle og sosiale aktiviteter: Sett av tid til å bli kjent med Oslo, delta i foreningsliv og knytte vennskap. Følge med på eventkalenderen til SiO, med oversikt over aktiviteter og arrangementer for studenter i Oslo, blant annet et gratis gjenbruksfestival 12. august og Studentslippet, en hel uke med gratis Oslo-aktiviteter for nye studenter.


SiO er her for å støtte nye og gamle studenter i det nye studieåret, slik at hver enkelt kan få en litt bedre studiehverdag. Vi jobber også mer langsiktig for å styrke tilbudet til studentene innen bolig, helse og sosiale møteplasser, sier Johannessen.


Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge