Følg Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO)

Studentene tar samfunnsansvar på KUTT Gourmet

Pressemelding   •   des 02, 2016 14:56 CET

KUTT Gourmet på Blindern trekker kø. (Foto: Hanne E. Holst/ SiO)

- Sammen med studentene på Blindern har vi spart samfunnet for godt over 13 tonn* matavfall gjennom konseptet KUTT Gourmet. Det handler om å bruke overskuddsmat på en god måte, sier Per Christensen, direktør i SiO Mat og Drikke, som er en del av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

KUTT Gourmet er et bærekraftig lunsj-konsept på Blindern, der studenter tar samfunnsansvar ved å spise en gourmetlunsj som lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet.

- Tankene fra Trippel-prosjektet, sammen med Matvett, Kompass & Co, samt Scandinavian Design Group (SDG), er grunnlaget for suksessen. Vi vet at unge under 25 år er den gruppen som kaster mest mat og mange studenter bor alene, som er en ekstra utfordring når det gjelder matkasting. Samtidig vil unge gjerne ta grønne valg, og gjennom KUTT Gourmet tilrettelegger vi for det, sier Per Christensen i SiO.

KUTT Gourmet begynte som et samarbeid mellom SiO Mat og Drikke, Matvett og Kompass & Co

- KUTT Gourmet er et bevisstgjøringsprosjekt både overfor studentene og internt for oss i SiO. Vi vil at bærekraft dessuten skal være lønnsomt, slik at vi kan få KUTT Gourmet til å gå rundt, men med så lave priser at det er attraktivt for studentene, sier Per Christensen.

Fakta om KUTT Gourmet

  • Matkasting koster samfunnet store summer i året. Ved å bruke ingredienser som er nær, men ikke over, «best før»-dato, og lage mat av det, bidrar KUTT Gourmet til bærekraft.
  • Målet er å sette fokus på matkasting som et samfunnsproblem og bli mer bevisst på hvordan man kan unngå å kaste mat.
  • Bakgrunnen er prosjektet «Trippel», initiert av Scandinavian Design Group.
  • KUTT Gourmet på Blindern har spart over 13 tonn mat etter tre semester med KUTT Gourmet (per. desember 2016).

SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 65 000 studenter ved 25 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 500 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar