Gå videre til innhold
- Søk studentbolig nå, selv uten studieplass i Oslo, Ane-Marte Pedersens råd. Hun er Snap-reporter for SiO og bor i studentbolig.
- Søk studentbolig nå, selv uten studieplass i Oslo, Ane-Marte Pedersens råd. Hun er Snap-reporter for SiO og bor i studentbolig.

Pressemelding -

Studere i Oslo til høsten? Søk bolig før du har studieplass!

Skal du studere i Oslo til høsten, bør du søke studentbolig nå. Du behøver ikke vente til du vet om du får studieplass.

- Mange vil studere i Oslo. De siste årene har det vært veldig stor etterspørsel etter studentboliger og mitt beste tips er derfor å søke nå, sier Oslo-student og Snap-reporter i SiO, Ane-Marte Pedersen.

Mange om beinet i august
I hovedstadsområdet er det 67 000 studenter, og det er stor etterspørsel etter studentboliger. I august er ventelistene ekstra lange. Derfor lønner det seg å søke studentbolig så tidlig som mulig.

- Søknadsfristen til Samordna opptak er i april. Tenker du på Oslo-studier, kan det være lurt å legge inn søknad om studentbolig nå, sier Ane.

Kommer du ikke inn på det studiet du ønsker, eller bestemmer du deg for en annen studieby, kan du bare si fra til SiO innen 31.07 og trekke boligsøknaden din.


Oslo-student Anes råd for å få studentbolig i Oslo: 

  1. Søk studentbolig nå. Du trenger ikke ha studieplass før du søker.
  2. Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.
  3. Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.
  4. Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde
  5. Ikke mist motet selv om du ikke har fått bolig til semesterstart. Hør med venner og kjente om du kan låne sofaen i begynnelsen av semesteret eller gå sammen med noen for å leie privat.

Søkertallene fra Samordna Opptak (SO) fra 2016 viser at Oslo er en populær by for studenter. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har 8500 studentboliger og det bygges stadig flere studentboliger i Oslo. SiOs boliger er tilrettelagt for studenter og er rimeligere enn det private markedet. SiO har boligtyper for alle studenter; single, par, familier, samt tilrettelagte boliger for studenter med funksjonsnedsettelser.

Related links

Emner

Kategorier


SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) leverer tjenester til mer enn 65 000 studenter ved 26 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 500 studentboliger, helsetjenester, barnehager, cirka 40 serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 600 medarbeidere og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge