Gå videre til innhold
Fra venstre: Styreleder Stine Johannesen i SiO, administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO,  Fredrik Grøndahl fra Romer Næringseiendom AS, Anders Opsahl fra Opsahl Gruppen og eiendomsdirektør Birte Almeland i SiO .
Fra venstre: Styreleder Stine Johannesen i SiO, administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO, Fredrik Grøndahl fra Romer Næringseiendom AS, Anders Opsahl fra Opsahl Gruppen og eiendomsdirektør Birte Almeland i SiO .

Pressemelding -

SiO utvider studentboligsatsningen og kjøper eiendommer i Lillestrøm

Studentsamskipnaden SiO fortsetter satsningen i Lillestrøm og kjøper eiendommene Nittedalsgata 8 AS og Storgata 14 B AS. I fjor åpnet Lillestrøm Studentby med 300 studentboliger. Nå kan Lillestrøm få ytterligere 210 nye studentboliger midt i sentrum.

- Vi håper å kunne bygge 210 nye studentboliger her, og ønsker med dette å bidra til å gjøre Lillestrøm til en enda bedre studentby, sier Stine Johannessen, styreleder i SiO.

Midt i smørøyet

Eiendommene ligger midt i smørøyet av alt Lillestrøm kan by på av butikker, kafeer og kulturliv, og med gangavstand til tog- og kollektivtilbud. De ligger også nær populære Lillestrøm Studentby, som åpnet i oktober 2022.

- Dette tror vi blir bra både for studentene og byen. Nærheten til forsknings- og innovasjonsmiljøet på Kjeller, samt OsloMets kommende etablering av campus i Lillestrøm er med på å gjøre beliggenheten spennende, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Reguleringsprosess

Eiendommene er organisert gjennom to eiendomsselskaper, Eiendom Nittedalsgata 8 AS Lillestrøm og Storgata 14 B AS, som selges til SiO av henholdsvis Romer Næringseiendom AS og Park IT AS, et selskap i Opsahl Gruppen. Eiendommene utgjør til sammen 2,1 mål. Det er i dag to eldre bygg med nærings- og boligarealer på tomtearealene, i tillegg til om lag femti parkeringsplasser.


- Vi håper å starte dialogen med Lillestrøm kommune om reguleringen så snart som mulig. Det endelige antallet studentboliger vil avhenge av reguleringen, sier Birte Almeland, eiendomsdirektør i SiO.

Miljøprofil og bomiljø
SiO har som mål at de nye studentboligene i sentrum skal ha en ambisiøs miljøprofil og et godt bomiljø. Dette vil danne grunnlaget for design og utvikling av studentboligprosjektet.

- Vi ser frem til et godt samarbeid med naboene i og rundt kvartalet og med Lillestrøm kommune om vår spennende satsning i byen, sier Almeland.

Arkitekt for reguleringsprosessen er valgt.


- Vi har valgt HRTB som arkitekter for prosjektet. SiO er meget fornøyd med samarbeidet og resultatet av det arkitektene i HRTB utarbeidet for studentboligene i Lillestrøm Studentby, som åpnet i fjor, legger Almeland til.

Emner

Kategorier

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til 74 380 studenter ved 27 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 9000 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 936 medarbeidere (450 årsverk) og en omsetning på om lag 1,2 milliarder kroner. www.sio.no.

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge