Gå videre til innhold
SiO kjøper eiendommen St. Olavsgate 23 på vegne av oslostudentene. Eiendommen ligger midt i sentrum, nær flere av byens studiesteder og kulturtilbud (Foto: CapMan/Fredrik Hansson)
SiO kjøper eiendommen St. Olavsgate 23 på vegne av oslostudentene. Eiendommen ligger midt i sentrum, nær flere av byens studiesteder og kulturtilbud (Foto: CapMan/Fredrik Hansson)

Pressemelding -

SiO kjøper studenthus i sentrum

SiO kjøper eiendommen St. Olavsgate 23 på vegne av oslostudentene. Eiendommen ligger midt i Oslos innovasjonsdistrikt i sentrum, og er på 4300 kvadratmeter fordelt på fem etasjer, kjeller og loft.

Det er den nordiske eiendomsaktøren CapMan som eier St. Olavsgate 23 i dag. SiO overtar bygget 30. august.

- Vi har som mål om å åpne det nye studenthuset høsten 2023. Bygget har flott beliggenhet og er strippet innvendig i dag, med alle muligheter åpne. Nå er det opp til studentene å bestemme innholdet, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Studentdrevet
Studentene selv er de som skal beslutte innholdet i studenthuset, og det vil være studentdemokratiet, Velferdstinget i Oslo og Akershus, som nå starter prosjektet for å bestemme innholdet.

- Her blir det over 4000 kvadratmeter studentliv og møteplass. Et nytt studenthus har lenge vært et ønske fra studentene, og vi har solid støtte i ryggen i kjøpsbeslutningen, smiler Johannessen.

- Studentene har jobbet i flere år med planer for et mulig studenthus i sentrum, og mye av dette vil være mulig å realisere i St. Olavsgate 23, sier hun.

Nær studiesteder og byliv
St. Olavsgate 23 ligger midt i sentrum nær flere av byens studiesteder og kulturtilbud. Eiendommen vært brukt til ulike formål gjennom årene, blant annet lesesal til studentene.

- Oslostudentene trenger virkelig flere fysiske møteplasser, og dette er en perfekt beliggenhet. Etter halvannet år med pandemi og nedstenging er det ekstra gøy å komme med en så god nyhet til studentene, studiestedene og byen, sier Johannessen.

Emner

Kategorier

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til ca. 71 000 studenter ved 26 læresteder i Osloregionen. SiOs ambisjon er å gjøre Oslo til Norges mest attraktive by å studere i, gjennom å bidra til by- og campusutvikling og et attraktivt boligtilbud. SiO tilbyr ca 8600 studentboliger, helse-, rådgivning- og karrieretjenester, barnehageplasser, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har 890 medarbeidere (500 årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no.

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Eilif Tanberg

Eilif Tanberg

Styreleder SiOs hovedstyre 469 32 315

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge