Gå videre til innhold
Studentboligene vil ligge sentralt til i Lillestrøm, med kort gangavstand til jernbanestasjonen.
Studentboligene vil ligge sentralt til i Lillestrøm, med kort gangavstand til jernbanestasjonen.

Pressemelding -

SiO har vedtatt utbyggingen av 310 studentboliger på Lillestrøm

Hovedstyret i SiO vedtok 23.09. utbyggingen av 310 studentboliger og et næringsareal på 1000 kvadratmeter i Nesgata 6 på Lillestrøm. De to boligbyggene får navnet Lillestrøm Studentby og skal ferdigstilles i 2022.

Lillestrøm studentby skal inneholde nye, moderne og miljøvennlige studentboliger.

- Dette betyr at SiO kan gi enda flere muligheten til å bo i studentbolig. Studentboliger bidrar til at flere kan ta utdanning, og er enda viktigere i en tid med økonomisk usikkerhet, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO.

Eiendommen ligger mellom Jernbanegata og Nesgata, kjent som gamle Lillestrøm sykehus, og ligger svært sentralt i Lillestrøm, med kort vei til bussholdeplasser og jernbanestasjon. Det er utredet en løsning som inneholder rundt 200 ettromsleiligheter og 55 toromsleiligheter med egne bad og kjøkken.

-Lillestrøm Studentby får gåavstand til Lillestrøm jernbanestasjon. Det vil gjøre boligene attraktive både for studenter som studerer i nærheten av Lillestrøm, og for studenter i Oslo, sier Jonas Virtanen.

Ferdigstilles i 2022

SiO håper å starte byggearbeidene ved årsskiftet, med ferdigstilling i siste del av 2022.

Det er planlagt to frittstående bygninger på henholdsvis syv og 12 etasjer. Det er prosjektert frem en løsning der det bygges 310 nye studentboliger fordelt på to nybygg, inkludert fellesfunksjoner som vaskeri og postkasseanlegg. I tillegg til nye boliger vil det bli en betydelig opprusting av uteområdene til glede for beboere og Lillestrøms befolkning.

-Studentboliger har en lavere pris enn privatmarkedet, og ligger som regel enten campusnært eller sentrumsnært. SiO har rundt 8600 studentboliger i dag, og Lillestrøm Studentby blir et fin tilskudd med høy bokvalitet og god beliggenhet, sier Virtanen.

Samarbeid med kommunen

SiO har i de siste tre årene samarbeidet med Lillestrøm kommune om å regulere eiendommen Nesgata 6 i Lillestrøm til boligformål. Reguleringsprosessen ble avsluttet i andre halvår i 2019, og ved forrige årsskifte kjøpte SiO eiendommen av kommunen. I 2020 har SIO utredet prosjektet og hentet inn priser fra aktuelle entreprenører. Kontrakt er nå inngått med Ove Skår AS. Oppdraget er en totalentreprise. 

Emner

Regions


Studentsamskipnaden SiO leverer tjenester til mer enn 67 000 studenter ved 28 læresteder i Osloregionen. SiOs tilbud skal bidra til høy studiekvalitet og lik rett til utdanning, og inkluderer blant annet 8 600 studentboliger, helsetjenester, barnehager, serveringssteder og et bredt treningstilbud gjennom SiO Athletica. SiO har rundt 500 medarbeidere (årsverk) og en omsetning på om lag 1,1 milliarder kroner. www.sio.no

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge