Gå videre til innhold
Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, gir tips og råd til studenter på hybeljakt.
Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, gir tips og råd til studenter på hybeljakt.

Nyhet -

Tak over hodet i siste liten

Er det fremdeles muligheter for deg som ikke har tak over hodet til studiestart? Fungerende boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkkas beste tips til deg som trenger hybel er å være aktiv og bruke nettverket ditt.

- Selv om det begynner å bli ganske fullt i SiOs studentboliger, er det fremdeles en del som endrer studieplaner eller takker nei av andre grunner, og vi sender ut tilbud fortløpende, sier Løkka. – Vi har også kortere oppsigelsestid i juli og august slik at ledige boliger raskt blir tilgjengelige.

Vær aktiv
De siste årene har det vært ekstra stor etterspørsel etter studentboliger fra SiO, og ventelistene er lange rundt semesterstart.

 - Vi vet at mange studenter ønsker å bo hos SiO, sier Gunn Kirsti Løkka. – Søk studentbolig, men vær aktiv, bruk nettverket ditt og let også på det vanlige leiemarkedet.

- Vi har bygget nesten 400 nye studentboliger det siste året, og vi skal bygge mange flere fremover. Men fokuset vårt akkurat nå er de som trenger bolig til semesterstart, sier Løkka.

Husk å oppdatere søknaden din
Mer enn 67 000 personer studerer i Osloområdet. Hver høst skal nye studenter inn på leiemarkedet i byen. Studenter som står på venteliste for å få studentbolig, bør passe på at datoen for ønsket innflytting på søknaden er fremover i tid, slik at ikke søknaden går ut på dato.

- Dersom du ikke får tilbud fra oss før semesterstart, anbefaler vi å fortsette å stå på venteliste. Sjansen for at vi har noe å tilby deg etter hvert er stor, sier Løkka

Boligdirektørens beste råd for å få studentbolig i Oslo:

  • Søk studentbolig uansett, slik at du har mulighet for å få et tilbud etter hvert
  • Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.
  • Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde
  • Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Idun Kløvstad

Idun Kløvstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 47614656

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. 74 380 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge